Jos Verstappen latoi huolestuttavaa tekstiä Red Bull -gurun lähdöstä – kilpailijan pomolta vakava varoitus: "Se olisi täydellinen katastrofi"

Max Verstappenin isä Jos Verstappen on ilmaissut huolensa Red Bullin tulevaisuudesta suunnittelijagurun Adrian Neweyn lähdön tultua julkiseksi.

Red Bull järisytti F1-maailmaa keskiviikkona ilmoittamalla, että tallin pitkäaikainen suunnittelijavelho Adrian Newey ei jatka enää tallissa alkuvuoden 2025 jälkeen.

Newey on toiminut Red Bullin leivissä kaudesta 2006 lähtien. Neweyn aikakaudella Red Bull on voittanut kuusi valmistajien maailmanmestaruutta ja seitsemän kuljettajien maailmanmestaruutta.

Red Bull kertoi keskiviikkoisessa tiedotteessaan, että Newey keskittyy jatkossa vain Red Bullin ensimmäisen hyperauton kehitysprosessiin, eikä enää vastaa F1-auton suunnittelusta.

F1-sarja on pian taas merkittävien uudistusten edessä, kun uudet sääntömuutokset astuvat voimaan kaudelle 2026. Kun Newey jättää Red Bullin lopullisesti alkuvuodesta 2025, on hän Motorsportin tietojen mukaan vapaa siirtymään toisen F1-tallin palkkalistoille juuri sopivasti ennen merkittäviä sääntöuudistuksia.

Neweyn lähtö saa varmasti Red Bullin pahimmat kilpailijat jalkeille ja pyrkimään nappaamaan taitavan suunnittelijan riveihinsä. Tiettävästi Neweyn perässä ovat olleet ainakin Aston Martin ja Ferrari. Eräs tallipomo kommentoi hiljattain asiaa Motorsport.comille.

– Se olisi Red Bullille täydellinen katastrofi, jos Adrian päästettäisiin aikaisin liittymään kilpailijaan. Christian (Horner) näyttäisi täydelliseltä typerykseltä. Vähän kuin (Martin) Whitmarsh McLarenilla, kun hän antoi (Ross) Brawnille avaimet Mercedekseen, mikä aloitti heidän vuosien dominanssinsa F1:ssä, eräs nimettömänä pysyttelevä tallipomo kertoi Motorsportille.

Myös Red Bull -tähden Max Verstappenin isä Jos Verstappen on huolissaan Red Bullin tilanteesta. Verstappen ilmaisi huolensa tallin tulevaisuutensa jo alkukaudella, kun Christian Horner pyöri otsikoissa häirintäsyytösten vuoksi.

Ääni kellossa ei ole muuttunut.

– Talli on vaarassa hajota käsiin. Pelkäsin tätä jo aiemmin tänä vuonna. Sisäisen rauhan vuoksi on tärkeää, että avainhenkilöt pysyvät mukana. Näin ei enää ole, Verstappen kertoi hollantilaiselle De Telegraafille.

Red Bullin ympärillä on kuohunut muutenkin tällä kaudella, sillä maaliskuussa tallin pitkäaikaisen neuvonantajan Helmut Markon jatko tallissa oli vaakalaudalla. 

– Neweyn lähtö, ja aiemmin tänä vuonna näytti siltä, että Helmut lähetettäisiin pois. Se ei ole hyvä juttu tulevaisuutta ajatellen, Verstappen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat