Jari-Matti Latvala mietti jo synkkiä: "Ei mitään mahdollisuuksia" – suoraa puhetta Sébastien Ogierista

Jari-Matti Latvala analysoi Sébastien Ogierin hirmuvedon – "Vaati rohkeutta" 2:01
Kuuntele tästä, miten Jari-Matti Latvala kävi läpi perjantain rallipäivän ja miten hän analysoi Sébastien Ogierin hurjan vedon päivän päättäneellä erikoiskokeella.

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan huolestuneisuus karisi Kroatian MM-rallin avanneen perjantain kuluessa. Lopulta Toyotan Elfyn Evans ja Sébastien Ogier lähtevät lauantaihin jännittävistä asemista tiukassa kärkitaistossa Hyundain Thierry Neuvillea vastaan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Latvala myönsi olleensa aamulla huolestunut Thierry Neuvillen "vedettyä heti kovan ajan" ensimmäiselle erikoiskokeelle.

– Tuntui, että kaikki muut jäivät. Evans oli ainoa, joka pääsi vähän lähemmäs, Latvala kertasi MTV Urheilulle.

– Aamu oli pieni merkki, että mitenkähän tässä nyt käy, lähteekö Neuville karkaamaan ihan täysin meiltä, että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia.

Latvala huomioi, että aamulla ajettiin märissä oloissa, mutta "siitä se lähti kuivumaan".

– On mielenkiintoista, miten tilanteet ovat muuttuneet päivän aikana, ja nyt ollaan tosi hyvissä asetelmissa lauantaita ajatellen.

"Vaati rohkeutta"

Kroatian MM-rallia johtavalla Thierry Neuvillella rengasrikko 0:29
Hyundain Thierry Neuville menetti rengasrikkoonsa aikaa noin kymmenen sekuntia.

Noin 10 sekuntia päivän aikana yhteen rengasrikkoon menettänyt Neuville ja Evans ovat perjantain jälkeen kärkikaksikkona täsmälleen samalla ajalla. 

Ogier päräytti perjantain päättäneelle erikoiskokeelle pohjat yli yhdeksän sekunnin erolla seuraavaksi nopeimpiin. Kahdeksankertainen maailmanmestari lähtee lauantaihin kolmossijalla, 6,6 sekuntia kärkikaksikkoa jäljessä.

Latvala kävi suoraan läpi sitä, että Ogierilla kestää saada koneensa käyntiin.

– Jos katsoo nykyisellään Ogieria, kun hän ajaa puolta kautta, hänellä ottaa aina vähän enemmän aikaa. Hän ei pääse ihan rallin alussa niin sellaiseen kovaan vauhtiin. Hän joutuu vähän tunnustelemaan vauhtia. Sitten se tulee, kun itseluottamus nousee.

Ogier teki päivän viimeisellä pätkällä Latvalan arvion mukaan eron muihin sillä, että hän uskalsi pysyä poissa leikkauksista siinä missä monet muut painoivat niihin.

– Hän pysyi asvaltilla, jolloin auto ei tehnyt mitään ylimääräisiä liikkeitä. Hän pysyi pidolla ja pystyi ylläpitämään vauhtia paljon paremmin.

– Hän uskalsi, se vaati rohkeutta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat