Melrose-yhtyeen rumpali Jarmo "Jami" Haapanen on kuollut – ystävältä riipivä julkaisu: "Mä rakastin sitä miestä"

Vuonna 1981 perustetun Melrose-yhtyeen rumpali Jarmo "Jami" Haapanen menehtyi viime yönä.

Melrose-yhtyeen rumpali Jarmo "Jami" Haapanen on kuollut 60-vuotiaana.

Haapasen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Melrosen laulaja-kitaristi Mika "Tokela" Tuokkola julkaisi Facebook-sivuillaan julkisen päivityksen koskien ystävänsä ja kollegansa kuolemaa. Päivitys on jaettu myös Melrose-yhtyeen Facebook-tilille.

– Ryhdyn nyt sellaiseen hommaan mihin en koskaan olisi halunnut ryhtyä. Kerron sen minkä moni jo tietääkin, eli Jami Haapanen nukkui pois viime yönä omalla parvekkeellaan kaikessa rauhassa. Onneksi niin, eikä kituen ja kärsien, Tuokkola kirjoittaa päivityksen alussa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Päivityksen mukaan Haapasella oli viimeisen vuoden aikana ongelmia liikkumisen ja verenkierron kanssa. 

– Kertaakaan en kuullut sen kunnolla valittavan asiasta, vaikka olisi ollut syytäkin, kaatui talvella nurin monesti, mutta ei ruikuttanut ikinä mistään. 

Tuokkola harmittelee ja kyseenalaistaa päivityksessään sitä, että ihmisistä sanotaan usein hyviä asioita vasta sitten, kun nämä ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen. 

– No, onneksi voin sanoa edes tämän näin jälkeenpäin. Minulle ja meille muille bändin jäsenille ei ollut koskaan epäselvää, että kuka on yhtyeen paras ja taitavin soittaja, se oli aina Jami Haapanen ja tein sen hyvin usein selväksi Jamille. Jamin soitto oli alusta saakka kovaa, svengaavaa ja tarkkaa. Me muut oltiin kohkaajia, jotka oppivat pikkuhiljaa soittamaan paljolti sen takia, että meillä oli niin hyvä rumpali.

Tuokkola kirjoittaa olleensa aina jollain lailla yksin elämänsä eri osa-alueilla, ja yksinäisyyden vaikutukset näkyvät muun muassa siinä, että hänen on vaikeaa luottaa ihmisiin. 

– Harvoin jos koskaan tämä seikka kuitenkaan korostuu niin paljon kuin juuri nyt, kun ystäväni, työkaverini, veljeni hyvä on nukkunut pois. Minulla ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan niin pitkää ihmissuhdetta kuin mitä oli Jamin kanssa. Vähän vajaa 40 vuotta. Siihen ei yllä yksikään sukulainen, jälkeläinen, kaveri, puoliso, kumppani… Kuka tahansa. 

– Sen takia tämä on mittaluokassaan niin iso asia itselleni. Itku tulee vielä monet kerrat. Tietysti järkytys on kova Jamin lapsille Nikolle, Otolle ja Vuokolle, kumppanille Suville ja Jamin broideille Arskalle ja Reiskalle, joille toivon voimia ja jaksamista tähän massiiviseen menetykseen. 

Tuokkola kertoo, että voisi raapustaa päivitykseensä vaikka mitä edesmenneestä ystävästään, tämän huumorintajusta, soittamisesta, mukavuudesta ja lämmöstä, mutta yrittää jäsennellä ajatuksiaan ja muistojaan muistotilaisuutta varten.

– Lähdetään siitä, että Jami oli sekä soittajana, että ihmisenä jättiläinen ja mä rakastin sitä miestä. Me kaikki rakastettiin sitä. Kiitos ystävä, tuun kaipaamaan sua, hän päättää koskettavan tekstinsä.

Lue myös:

    Uusimmat