Stoltenberg: Nato huolissaan Venäjän yltyvästä hybriditoiminnasta

Suomelle vuosi täyteen Nato-jäsenenä: Tuleeko sotilasliiton hajoamiseen varautua? 9:35
Katso myös keskustelu huhtikuulta: Suomelle vuosi täyteen Nato-jäsenenä – tuleeko sotilasliiton hajoamiseen varautua?

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo viestipalvelu X:ssä liittokunnan olevan hyvin huolissaan Venäjän hybriditoiminnasta, joka yltää myös Naton jäsenmaiden alueelle. 

Naton neuvoston kannanotossa todetaan, että Venäjä harjoittaa sabotaasia, väkivaltaisuuksia, kyberhäirintää, disinformaatiokampanjoita ja muita hybridioperaatioita.

Kannanotossa todetaan, että Naton jäsenmaat ovat huolissaan Venäjän hybriditoiminnasta, joka muodostaa uhan liittokunnan turvallisuudelle.

Neuvosto vakuuttaa, että Nato pysyy solidaarisena niille liittolaisille, joihin Venäjän toiminta vaikuttaa.

– Toimimme yksitellen ja yhdessä vastataksemme näihin toimiin ja koordinoimme toimiamme tiiviisti. Vahvistamme edelleen toimintakykyämme ja varmistamme, että liittokunta ja sen jäsenet ovat valmiita torjumaan hybriditoimia ja puolustautumaan niitä vastaan.

– Me tuomitsemme Venäjän käytöksen ja kehotamme Venäjää noudattamaan kansainvälisiä velvoitteitaan, kuten liittolaiset tekevät. Venäjän toimet eivät saa liittolaisia lopettamaan Ukrainan tukemista, neuvosto linjaa.

Viime aikoina julkisuudessa ovat olleet muun muassa satelliittipaikannuksen häiriöt, joita on havaittu Baltian maissa, Puolassa ja itäisessä Suomessa. Häiriöiden epäillään olevan lähtöisin Venäjältä.

Lue myös:

    Uusimmat