Valtteri Bottas yllättyi tallinsa ratkaisusta – sveitsiläislehti laukoo tylyä tekstiä suomalaisesta

Sauber-talli tiedotti viime viikolla solmineensa saksalaiskuljettaja Nico Hülkenbergin kanssa monivuotisen sopimuksen. Uutinen 36-vuotiaan saksalaisen sopimuksesta tuli oman sopimuksensa kolmatta ja viimeistä kautta tallissa ajavalle Valtteri Bottakselle yllätyksenä.

Hülkenbergin sopimus oli sikäli odotettu, että Sauber siirtyy kaudeksi 2026 Audin omistukseen ja saksalaismerkin tiedettiin haluavan autoonsa saksalaisen kuljettajan.

Bottas kertoi kuitenkin Miamin GP:n mediapäivänä yllättyneensä yhdestä asiasta Hülkenberg-uutiseen liittyen.

– Se tuli aika varhaisessa vaiheessa, ja sen ajoitus oli vähän yllättävä. Mutta kaikki on hyvin, katsotaan, mitä tapahtuu seuraavaksi, Bottas sanoi The Race -sivuston mukaan.

Kun Audin, tai Sauberin, tiedetään lisäksi tavoitelleen Ferrarilta tämän kauden jälkeen lähtevää Carlos Sainzia, Hülkenbergin sopimuksen tulkittiin jo pudottavan Bottaksen pois pelistä 12:n F1:ssä ajetun vuoden jälkeen.

Mutta Blick-lehden mukaan tilanne on sikäli monimutkainen, että Sainz ei tällä tietoa ole järin halukas liittymään talliin. Niinpä Bottaksen kurssissa on taas ainakin hieman nostetta.

Toisaalta sveitsiläislehden konkaritoimittaja Roger Benoit maalaa suomalaiskuljettajaan liittyen myös hieman toisenlaista kuvaa.

– Täytyykö sen tosiaan olla Bottas tai (Guanyu) Zhou neljännen kauden peräkkäin? Se olisi valtaosalle Sauber-faneista painajainen.

Lue myös:

    Uusimmat