Mihin käytämme tietojasi

LYHYESTI

Käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisesti ja ainoastaan ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin, pääsääntöisesti seuraaviin:

Palvelut ja tuotteet: Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia digitaalisia tuotteita ja palveluita. Käyttäjätietojen avulla pystymme toimittamaan tuotteet ja palvelut sekä esimerkiksi personoimaan palveluitamme ja suosittelemaan käyttäjiä mahdollisesti kiinnostavia sisältöjä.

Tilaaminen ja asiakaspalvelu: Autamme käyttäjiä löytämään kiinnostavia sisältöjä, toimitamme käyttäjille heidän ostamiaan tuotteita ja tarjoamme henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Suoramarkkinointi ja digitaalinen mainonta: Voimme lähettää palveluiden käyttäjille sähköistä ja muuta suoramarkkinointia lainsäädännön reunaehtojen mukaisesti. Lisäksi osa sivustoistamme pyrkii esittämään käyttäjille heitä kiinnostavaa mainontaa. Mainonnan avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ilmaista verkkosisältöä ja kehittämään palveluitamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Palvelukehitys ja liiketoiminnan kehitys: Kehitämme jatkuvasti palveluidemme käyttöliittymiä ja tarjolla olevia tuotteita. Sitä kautta pyrimme parantamaan palveluiden käyttökokemusta. Toteutamme kysely- ja kuluttajatutkimuksia sekä verkkoanalytiikkaan pohjautuvia raportteja päätöksenteon tueksi.


Lue lisää kaikista käyttötarkoituksista jäljempää. 


MIHIN TARKOITUKSEEN KERÄÄMME HENKILÖTIETOJASI? 

Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia digitaalisia kuluttajapalveluita kuten mtv-palvelu ja Luukku -sähköpostipalvelu sekä verkkosivustoja kuten SuomiAreenaStudio55 sekä MTVuutiset.fi. Lisäksi tarjoamme C More -palvelua asiakkaille, jotka ovat tilanneet C More -palvelun operaattorinsa kautta joko operaattoritunnuksilla kirjautuvana asiakkaana tai paikallisoperaattoreiden koodiasiakkaana.

Jotta pystymme tuottamaan palveluiden käyttäjille arvokasta sisältöä, käsittelemme henkilötietoja muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Osa palveluistamme edellyttää rekisteröitymistä. Näin palveluidemme käyttö on mahdollista henkilökohtaisten käyttäjätunnusten avulla.
  • Kohdennamme digitaalista mainontaa perustuen verkkokäyttäytymiseen ja kirjautumisprofiileihin. Pyrimme kohdentamaan käyttäjillemme ainoastaan sellaista mainontaa, joka heitä kiinnostaa.
  • Osa verkkopalveluistamme voi suositella käyttäjille heitä todennäköisesti kiinnostavia sisältöjä.
  • Sivustojemme evästeet ja niitä vastaavat tekniikat mahdollistavat sivuston perustoiminnallisuudet, esimerkiksi sen, että selain muistaa kesken jääneet ohjelmat ja sen, millä tunnuksella käyttäjä on kirjautunut palveluun. Lue lisää evästekäytännöistä.
  • Emme tallenna luottokorttitietoja, vaan välitämme tiedot eteenpäin niiden turvalliseen käsittelyyn erikoistuneelle yritykselle.


VERKKOPALVELUIDEN TUNNISTAUTUMIS- JA TILAUSTIEDOT

Palveluistamme mtv-palveluLuukku -sähköpostipalvelu sekä C More -palvelu, jos kirjaudut palveluun paikallisoperaattorin koodiasiakkaana, edellyttävät salasanalla suojatun käyttäjätunnuksen luomista. Kirjautumalla palveluun käyttäjät pystyvät hallinnoimaan omia tietojaan, tilauksiaan ja suostumuksiaan. Tunnusten avulla myös monet hyödylliset ominaisuudet kuten suoratoistopalveluiden kesken jääneet ohjelmat ja suosikeiksi merkityt sisällöt pystytään yhdistämään oikeisiin käyttäjiin.

Jos olet tilannut MTV:n digitaalisia tuotteita, tilaustietoja käytetään ensisijaisesti tilausten hallintaan sekä tilauksiin liittyvien tositteiden kohdentamiseen (mm. tilausvahvistus ja peruutusvahvistus) sekä muihin tilaukseen ja sopimussuhteeseen liittyvien velvollisuuksien hoitamiseen. Tilaustietojen avulla käyttäjille voidaan kohdentaa myös sähköistä suoramarkkinointia ja tilauksiin liittyvää asiakasviestintää. Käyttäjillä on halutessaan mahdollisuus kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnista.

Käyttäjät voivat itse tarkastella ja muuttaa tilaustietojaan palveluiden Omat tiedot -valikoista. Käytettävissä olevat maksutavat on kerrottu kunkin palvelun verkkosivulla.


TUTKIMUKSET JA KYSELYT

Pyrimme kehittämään palveluitamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja saatamme satunnaisesti lähettää asiakkaille tuotteisiimme ja palveluihimme sekä niiden käyttöön ja uusiin palvelumalleihin liittyviä kyselytutkimuksia, kuten asiakastyytyväisyyskyselyitä ja muita asiakas- ja markkinatutkimuksia. Tähän liittyen tallennamme vastaajan nimen, yhteystiedot sekä vastauksen. Vastaajien henkilötietoja voidaan käsitellä kyselytutkimuksen tarkoituksen toteuttamisen lisäksi myös asiakastyytyväisyyden ja asiakassuhteen parantamiseen ja palveluidemme analysointiin ja kehittämiseen.

Järjestämme myös erilaisia arvontoja kyselytutkimusten yhteydessä. Noudatamme arpajaislainsäädäntöä. Osallistujien henkilötietoja käsitellään arvonnan järjestämiseksi ja voittajien ilmoittamiseksi sekä muihin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisiin tarkoituksiin.

Mikäli olemme saaneet yhteystiedon esimerkiksi tapahtuman tai muun tilaisuuden yhteydessä, eikä kyse ole asiakkaastamme, pyydämme suostumuksen kyselytutkimusten lähettämiseen.

Kyselytutkimuksesta riippuen vastaajien henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan viimeistään kahden vuoden kuluessa sen kalanterivuoden päättymisestä, jonka aikana kyselytutkimus on suoritettu. Toimitamme pyynnöstä lisätietoja henkilötietojen säilytysajoista.


KOHDENNETTU MAINONTA VERKOSSA

Mainostajat ostavat mainostilaa verkkosivustoiltamme perustuen siihen, kuinka paljon käyttäjiä sivustoilla on ja minkälaiset ihmiset sivustoja käyttävät. Mainosten esittäminen käyttäjille ja mainonnan tehon mittaus perustuu usein kolmansien osapuolten, kuten mainostajien, mainosverkostojen sekä mittauspalveluiden toimintaan.

Kolmansien osapuolten kanssa tehdyn yhteistyön avulla pystymme esittämään mainoksia perustuen käyttäjien tekemiin vierailuihin sivustoilla. Lisäksi voimme kohdentaa verkkomainontaa mainostajan medioiden käytön perusteella, esimerkiksi mainostajan verkkokaupassa vierailleille kuluttajille. Emme jaa mainonnan yhteistyökumppaneille käyttäjän henkilötietoja. 


SUORAMARKKINOINTI

Voimme käsitellä henkilötietoja MTV:n ja muiden Telia-yhtiöiden sekä yhteistyökumppaneidemme tuotteiden ja palveluiden suoramarkkinointiin, kuten kirjeitse, puhelimitse tai postitse tehtävään markkinointiin, ja suoramarkkinointiin liittyvään profilointiin, sekä lainsäädännön ja antamiesi suostumusten puitteissa, myös sähköiseen suoramarkkinointiin. Voimme esimerkiksi kohdentaa markkinointiviestejä ja muuta suoramarkkinointia laissa säädettyjen reunaehtojen mukaisesti asiakastietojen ja muiden ei-arkaluontoisten tietojen perusteella, joiden keräämisestä ja käsittelystä olemme kertoneet tietosuojakäytännöissä. Näin pystymme tarjoamaan sinulle esimerkiksi ajankohtaisia ja relevantteja tarjouksia ja viestintää.

Sinulla on aina oikeus kieltää henkilötietojen käsittely suoramarkkinointiin ja siihen liittyvään profilointiin sekä oikeus perua sähköiseen suoramarkkinointiin antamasi suostumus.


MUUT KÄYTTÖTARKOITUKSET

Lue lisää käyttötarkoituksista erillisistä tietosuojakäytännöistämme sekä täältä.


HENKILÖTIETOJEN LUOVUTTAMINEN TELIA-YHTIÖIDEN VÄLILLÄ

Voimme luovuttaa tietosuojalainsäädännössä määriteltyjen edellytysten mukaisesti henkilötietoja myös muille Telia-yhtiöille niihin käyttötarkoituksiin, jotka olemme määritelleet tällä tietosuojasivustolla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja