Glögi x 2

MTV Oy, All rights reserved

Alkosta löytyy nykyisin varsin hyvä valikoima glögejä. Niissä alkaa löytyä jo hauskoja kokeiluja. Todella hyviä on mielestäni vain pari ja nekin vaihtelee vuosikertamakujen mukaan. Rajattoman makuvalikoiman löydät kuitenkin omasta keittiöstä. Glögin tekeminen on helppoa ja teet huomattavasti suuremman vaikutuksen vieraisiin tarjoamalla sitä kotitekoisena. Itse tehty glögi on myös hieno tuliainen. Älä osta kaikkein halvinta ja huonointa viiniä, sillä saat myös huonoimman lopputuloksen. Ei kannata myöskään tuhlata hyviä vuosikertoja. Edullinen ja muutenkin omaa makua vastaava viini on paras vaihtoehto.

Tässä pari hyvää vaihtoehtoa pohjaksi. Makuja kannattaa silti viedä eteenpäin vastaamaan omia mieltymyksiä esim. makeuden suhteen.

Glögi 1 plo punaviiniä

2,5 dl portviiniä

1,25 dl akvaviittia

7,5 dl vettä

1 luomuklementiini, siivuina

3 neilikkaa

1 tl kanelia, jauhettuna

1/4 tl kardemummaa

1/2 tl korianterinsiemeniä, jauhettuna

1/2 tl fenkolinsiemeniä, jauhettuna

1/2 tl inkivääriä, jauhettuna

3 rkl sokeria

mantelilastuja

rusinoita

Kaada kattilaan 7,5 dl vettä ja sekoita siihen klementiinisiivut ja mausteet (paitsi sokeri). Kiehauta ja hauduttele miedolla lämmöllä 5 min. Ota kattila liedeltä ja lisää rusinat ja mantelit. Anna makujen tasaantua 15 min. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kaada sekaan punaviini, portviini ja sokeri. Lämmitä juoma kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Lisää akvaviitti. Säädä makeus mieleiseksi sokerilla. Nauti halutessasi mantelilastujen ja rusinoiden kera.

HUOM! Tee tästä alkoholiton versio korvaamalla holilliset juomat mustaherukkamehulla.

Glögi Jamie Oliverin tapaan

2 ploa italialaista punaviiniä

2 klementiinin mehut

1 sitruunan kuoret (keltainen osa)

1 lime kuoret (vihreä osa)

250 g ruokosokeria

6 neilikkaa

1 kanelitanko

3 laakerinlehteä, mieluiten tuoretta

1 vaniljatanko, halkaistuna

2 tähtianista

muskottipähkinää raastettuna

Kaada sokeri kattilaan ja lisää sitruunan ja limen kuoret mukaan. Purista klementiineistä mehut sekaan. Lisää neilikat, kanelitanko, laakerinlehdet ja raasta muskottipähkinää tusina kertaa sekaan. Laita mukaan vaniljatanko ja kaada sen verran punaviiniä, että sokeri peittyy. Lämmitä keskilämmöllä ja anna sokerin sulaa viinin sekaan ja kiehauta. Anna kiehua koko ajan sekoittaen 4-5 min, kunnes seos on paksua siirappia. Laske lämpöä matalalle ja lisää sekaan tähtianikset ja loput viinistä. Lämmitä juoma kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa. Nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!