Kahviplörö
Julkaistu
Tämä on ikivanha ikisuosikki kautta pohjoismaiden. Suomen ruotsinkielisellä länsirannikolla se on nimeltään kaffekask, kuten Ruotsissakin. Meillä kahviplörö tai kaffeplörö taitaa olla yleisin nimitys. Yleismaailmallinen tarina kertoo että näin se pitää tehdä: kupin pohjalle pannaan kiiltävä lantti, päälle kaadetaan kahvia, kunnes lanttia ei näy, sitten kaadetaan viinaa, niin että lantti taas näkyy. Mittansa kullakin...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi kupillinen
- 1 ½ dl vahvaa, kuumaa kahvia
- viinaa oman maun mukaan,
- pontikasta koskenkorvaan,
- konjakista jaloviinaan
Valmistusohje
1. Valmista kahvi ja kaada kuppiin. Terästä viinalla yllä olevan ohjeen tai oman maun mukaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan