Affogato
Affogato-kahvijälkiruoka valmistettiin Huomenta Suomessa lauantaina 11.5.
Ainekset
- 2 tuplaespressoa (esim. Arvid Nordquist Buono, Giusto tai Nero)
- 2 palloa vaniljajäätelöä
- (2 tl alkoholia, esim. Amarettoa, Kahlùa)
- päälle kaakaojauhetta siivilöitynä
Valmistusohje
- Keitä espresso ja kaada se pieneen kannuun.
- Laita jäätelöpallot annosmaljoihin.
- Kaada kuuma kahvi (ja alkoholijuoma) jäätelön päälle.
- Ripottele halutessasi päälle hieman kaakaota. Tarjoile heti.
Vinkki!
Jos tarjoilet tätä herkullista jälkiruokaa isolle joukolle vieraita, laita annosmaljat jäätelöpalloineen pakastimeen. Valmista sitten vain espresso ja kaada se päälle juuri ennen tarjoilua. Vaihda kaakaojauhe jauhettuun kaneliin tai kardemummaan saadaksesi mausteisemman maun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike