Totuus tutuista karkeista – näiden valmistamiseen käytetään hyönteisiä!
Ruotsalaissivusto Expressen listasi suosikkikarkit, jotka sisältävät silloin tällöin puheenaiheeksi nousevaa väriainetta, karmiinia, joka valmistetaan hyönteisistä.
Useat suomalaisillekin tutut makeiset sisältävät väriainetta, joka valmistetaan hyönteisten kuorista. Ruotsalaissivusto kokosi yhteen joukon makeisia, joista sivuston mukaan tätä väriainetta tiedetään ainakin löytyvän.
Mikä on E120?
E120 eli karmiini, kokkiniili tai karmiinihappo saadaan naaraspuolisista kokenillikirvoista. Tämä kirva asustelee Meksikossa ja Etelä-Amerikassa ja nauttii ravinnokseen kaktuksia. Hyönteisestä saadaan kirkas, punainen väri lukuisiin makeisiin sekä virvoitusjuomiin.
Ainakin nämä makeiset sisältävät karmiinia:
Bilarit
Marmeladivadelmat
Tutit
Hyvää makumaasta
Ferrarit
Apinat
Huulet
Lähde: expressen, rodalesorganiclife
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit