Totuus tutuista karkeista – näiden valmistamiseen käytetään hyönteisiä!

Ruotsalaissivusto kokosi yhteen listan makeisista, joiden valmistamiseen käytetään hyönteisiä. Shutterstock

Ruotsalaissivusto Expressen listasi suosikkikarkit, jotka sisältävät silloin tällöin puheenaiheeksi nousevaa väriainetta, karmiinia, joka valmistetaan hyönteisistä.

Useat suomalaisillekin tutut makeiset sisältävät väriainetta, joka valmistetaan hyönteisten kuorista. Ruotsalaissivusto kokosi yhteen joukon makeisia, joista sivuston mukaan tätä väriainetta tiedetään ainakin löytyvän.

Mikä on E120?

E120 eli karmiini, kokkiniili tai karmiinihappo saadaan naaraspuolisista kokenillikirvoista. Tämä kirva asustelee Meksikossa ja Etelä-Amerikassa ja nauttii ravinnokseen kaktuksia. Hyönteisestä saadaan kirkas, punainen väri lukuisiin  makeisiin sekä virvoitusjuomiin.

Ainakin nämä makeiset sisältävät karmiinia:

Bilarit


Marmeladivadelmat


Tutit


Hyvää makumaasta

Ferrarit


Apinat


Huulet


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!