"Todella käynnistää krapulapäivän" – pystyisitkö nauttimaan huippukokin "krapulalääkkeen"?

pekonivodka

Kukapa olisikaan parempi henkilö jakamaan krapulavinkkejä kuin rankkaa ja herkullista elämää viettävä huippukokki?

Ruokasivusto The Daily Meal pyysi tunnetuilta amerikkalaisilta kokeilta heidän parhaat krapulareseptinsä. Yksi resepti nousi selvästi ylitse muiden: keittiömestari Richard Garcian pekonivodka.

– Mikä tahansa ateria toimii, jos siinä on possua, vihanneksia ja alkoholia. Pekonivodka todella käynnistää krapulapäivän, kommentoi keittiömestari Richard Garcia omaa, puistatusta herättävää reseptiään.

Bostonin 606 Gongress -ravintolan keittiömestari Richard Garcia suosittelee parantamaan krapulan tällä "herkulla":

Vodkapekonisekoitus

n. 6 annosta

n. 500 g pekonia
1 litra vodkaa

Bloody Mary -sekoitus

2,5 tl suolaa
2,5, tl mustapippuria
0,5 dl Tabasco-kastiketta
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
1,2 dl sitruunamehua
1 litra tomaattimehua

Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Sokeroitu pekoni

12 viipaletta pekonia
1,25 dl tummaa sokeria

Lämmitä uuni 150 asteiseksi. Levitä pekonit leivonpaperille yhteen kerrokseen. Ripottele päälle tumma sokeria ja peitä pergamenttipaperilla sekä toisella leivinpaperilla. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia tai niin kauan, että pekoni on rapsakkaa ja ruskeaa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Valmis juoma

0,75 dl pekonivodkaa
1, 8 dl Bloody Mary –sekoitusta
1 viipale sokeroitua pekonia
Sitruunaviipale koristeeksi

Lämmitä iso pannu. Paista pekoneita keskilämmöllä n. 3 minuuttia. Käännä pekonit, ja paista vielä 2 minuuttia. Ota pekonit pannulta ja siivilöi ylimääräinen rasva pois. Anna pekoneiden jäähtyä huoneenlämmössä. Lisää vodka ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä vielä huoneenlämmössä 4-5 tuntia välillä sekoittaen. Laita seos pakastimeen. Kun pekonin rasva on noussut pintaan ja jäätynyt, ota se lusikalla pois. Siivilöi vodka ja laita sivuun.

Yhdistä pekonivodka sekä Bloody Mary, lisää jäitä ja sekoita voimakkaasti drinkkishakerissa. Kaada juomalasin pohjalle jäitä, lisää juoma ja koristele sokeroidulla pekonilla sekä sitruunalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.