Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Todella käynnistää krapulapäivän" – pystyisitkö nauttimaan huippukokin "krapulalääkkeen"?

Julkaistu 01.05.2016 09:31

MTV LIFESTYLE

Kukapa olisikaan parempi henkilö jakamaan krapulavinkkejä kuin rankkaa ja herkullista elämää viettävä huippukokki?

Ruokasivusto The Daily Meal pyysi tunnetuilta amerikkalaisilta kokeilta heidän parhaat krapulareseptinsä. Yksi resepti nousi selvästi ylitse muiden: keittiömestari Richard Garcian pekonivodka.

– Mikä tahansa ateria toimii, jos siinä on possua, vihanneksia ja alkoholia. Pekonivodka todella käynnistää krapulapäivän, kommentoi keittiömestari Richard Garcia omaa, puistatusta herättävää reseptiään.

Bostonin 606 Gongress -ravintolan keittiömestari Richard Garcia suosittelee parantamaan krapulan tällä "herkulla":

Vodkapekonisekoitus

n. 6 annosta

n. 500 g pekonia
1 litra vodkaa

Bloody Mary -sekoitus

2,5 tl suolaa
2,5, tl mustapippuria
0,5 dl Tabasco-kastiketta
0,5 dl Worcestershire-kastiketta
1,2 dl sitruunamehua
1 litra tomaattimehua

Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Sokeroitu pekoni

12 viipaletta pekonia
1,25 dl tummaa sokeria

Lämmitä uuni 150 asteiseksi. Levitä pekonit leivonpaperille yhteen kerrokseen. Ripottele päälle tumma sokeria ja peitä pergamenttipaperilla sekä toisella leivinpaperilla. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia tai niin kauan, että pekoni on rapsakkaa ja ruskeaa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Valmis juoma

0,75 dl pekonivodkaa
1, 8 dl Bloody Mary –sekoitusta
1 viipale sokeroitua pekonia
Sitruunaviipale koristeeksi

Lämmitä iso pannu. Paista pekoneita keskilämmöllä n. 3 minuuttia. Käännä pekonit, ja paista vielä 2 minuuttia. Ota pekonit pannulta ja siivilöi ylimääräinen rasva pois. Anna pekoneiden jäähtyä huoneenlämmössä. Lisää vodka ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä vielä huoneenlämmössä 4-5 tuntia välillä sekoittaen. Laita seos pakastimeen. Kun pekonin rasva on noussut pintaan ja jäätynyt, ota se lusikalla pois. Siivilöi vodka ja laita sivuun.

Yhdistä pekonivodka sekä Bloody Mary, lisää jäitä ja sekoita voimakkaasti drinkkishakerissa. Kaada juomalasin pohjalle jäitä, lisää juoma ja koristele sokeroidulla pekonilla sekä sitruunalla.

Lähde: The Daily Meal

Lisää aiheesta:

Helpot viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – nappaa reseptit talteen!Huippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Klassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä Helppo leipäresepti: Taikinaa ei tarvitse edes vaivata – mehevä lopputulos!Täydellinen käyttötapa sienille – hyödynnä herkullisessa pizzassa!Korealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • ti14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 31.10.11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 9.10.12:02
    Ravintolat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 4.10.09:43
    Alkoholi

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993

  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?