Tietyt juomat äärettömän keliriippuvaisia – "voisi ennustaa, että myydään enemmän kuin koskaan ennen"
Kesällä suomalaisille maistuu vaaleanpunainen juoma. Roseeviinin, roseekuohuviinin ja mansikanmakuisen kuohuviinin suosio kasvaa kesällä.
Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että roseeviinin suosio kesäjuomana on kovassa kasvussa.
– Perinteiset roseeviinit kasvattavat osuuttaan vuosi vuodelta, mutta ne ovat äärettömän keliriippuvaisia. Heti jos tulee sateinen kesä, sitten unohdetaan rosee, mutta jos on sellaiset kelit kuin nyt kevään aikana, niin voisi ennustaa, että roseeta myydään enemmän kuin koskaan ennen.
Viinien kokonaismyynnissä roseen osuus jää kuitenkin melko pieneksi moneen muuhun maahan verrattuna.
– Roseeviinien osuus kokonaisuudesta on meillä Suomessa todella pieni. Puhutaan vain muutamasta prosentista kaikesta viinistä, kun Iso-Britanniassa sen osuus on reilusti yli 10 prosenttia. Ranskalaiset juovat roseeta enemmän kuin valkoviiniä. Kaukana me niistä olemme, mutta kuitenkin nousussa.
Mansikkainen Fresita on pysynyt suomalaisten kestosuosikkina. Sitä myytiin viime vuonna yli 330 000 litraa, eli enemmän kuin suosituinta yksittäistä kuohuviiniä.
Osaatko avata kuohuviinipullon oikein?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan