Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämäkin on selvitetty: Totuus "tupladippaamisesta", jota et ehkä halua edes tietää

Älä dippaa kahdesti!
Älä dippaa kahdesti!Shutterstock
Julkaistu 21.08.2019 17:02

MTV LIFESTYLE

Mitä paksumpi dippikastike, sitä vähemmän se kerää itseensä bakteereja. "Tupladippaaminen" ei kuitenkaan asiantuntijoiden mukaan kannata.

On niitä ihmisiä, jotka eivät pidä suurenakaan syntinä, jos kastaa puraisemansa porkkananpalan dippikulhoon toistamiseen. Ja on niitä ihmisiä, jotka kaihtavat tällaista käytöstä – ja syystä.

Jos olet ikinä miettinyt, mitä todella tapahtuu "tupladipatessa", on sinulla onnenpäivät. Clemsonin yliopisto on nimittäin joskus selvittänyt tuplateon seuraukset. Kuinka ollakaan, bakteereja liikkuu tuplasti dipatessa huima määrä.

Mitä ohuempi kastike, sitä enemmän bakteereja

Tutkijat vertailivat salsaa, suklaakastiketta sekä juustodippiä. He huomasivat, ettei bakteereja löytynyt kulhosta sellaisenaan. Mutta kun dippiin kastettiin purtu perunalastu, löytyi dipeistä erilaisia määriä bakteereja riippuen dipin paksuudesta.

Suklaakastikkeen ja juustodipin paksuus toimi bakteereja vähentävästi, sillä niissä oli "vain" 150–200 bakteeria millilitraa kohden. Sen sijaan jokainen millilitra salsaa sisälsi vähintään 1 000 bakteeria. Tämä tarkoittaa sitä, että salsa kerää puoleensa jopa viisi kertaa enemmän bakteereja, koska se on koostumukseltaan ohuempaa.

Salsan happamuus sai bakteerien määrän kuitenkin tippumaan kahden tunnin jälkeen – mutta jos et odota tunteja ennen toista dippausta, tästä ei ole sinulle juurikaan iloa.

Onneksi tuhannet suun bakteereista ovat harmittomia.  Mutta kuten aivastuksen tai yskän kohdalla, et voi koskaan tietää, milloin levitätkin jotain inhottavaa tautia – tai saat sen itse.

Seuraavan kerran, kun näet, että joku dippaa puraisemaansa porkkananpalaa, pysy suosiolla erossa tuosta dippikulhosta!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Lähde: Foodbeast

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Etkö pidä kukkakaalista? Syy voi löytyä syljestäsiLääkärin mukaan nakuna ei kannattaisi nukkua – tässä syyTästä syystä juomaan ei koskaan kannata pyytää sitruunaviipalettaTiesitkö? Tästä syystä sipulin leikkaaminen itkettää!Totuus "tupladippaamisesta": Et ehkä halua edes tietääTotuus tupladippaamisesta paljastui: Suosikkikastike on bakteerikammoisten painajainen
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää