Talouselämä: Suomalainen raakasuklaa valloittaa Amerikkaa – myyntiin luomukauppoihin

raakasuklaa
Goodion suklaa tulee Kongosta, Equadorista sekä Perusta, mutta osa raaka-aineista myös Suomesta. Kuvituskuva. Shutterstock

Goodion vegaanisia raakasuklaita valmistavan tehtaan kapasiteetti ei riitä tyydyttämään kasvanutta suklaanhimoa.

Herkullisuutta, terveellisyyttä ja ekologisuutta yhdistelevän Goodio-brändin raakasuklaat tulevat myyntiin luomukauppa Whole Foodsin yhdysvaltalaisissa myymälöissä, kertoo Talouselämä. Goodion suklaita on myyty mantereella jo aiemmin, mutta pitkälti brändin omin voimin.

Amerikkalaisille raakasuklaa tuntuu maistuvan. Goodion sopimus luomukaupan suunnannäyttäjän kanssa edellyttääkin toiminnan nostamista uudelle tasolle. Helsingin Suklaatehdas ei pysty valmistamaan riittävästi suklaata kasvavaan kysyntään vastatakseen, joten uusi tuotantolaitos perustetaan Helsingin Hakaniemeen.

Suomessa käsityönä suklaansa valmistava Goodio pyrkii prosessoimaan käyttämiään raaka-aineita mahdollisimman vähän niiden terveysvaikutusten säilyttämiseksi. Suklaassa on esimerkiksi entsyymejä ja antioksidantteja, jotka kärsivät kuumennuksesta.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja