Talouselämä: Suomalainen raakasuklaa valloittaa Amerikkaa – myyntiin luomukauppoihin
Goodion vegaanisia raakasuklaita valmistavan tehtaan kapasiteetti ei riitä tyydyttämään kasvanutta suklaanhimoa.
Herkullisuutta, terveellisyyttä ja ekologisuutta yhdistelevän Goodio-brändin raakasuklaat tulevat myyntiin luomukauppa Whole Foodsin yhdysvaltalaisissa myymälöissä, kertoo Talouselämä. Goodion suklaita on myyty mantereella jo aiemmin, mutta pitkälti brändin omin voimin.
Amerikkalaisille raakasuklaa tuntuu maistuvan. Goodion sopimus luomukaupan suunnannäyttäjän kanssa edellyttääkin toiminnan nostamista uudelle tasolle. Helsingin Suklaatehdas ei pysty valmistamaan riittävästi suklaata kasvavaan kysyntään vastatakseen, joten uusi tuotantolaitos perustetaan Helsingin Hakaniemeen.
Suomessa käsityönä suklaansa valmistava Goodio pyrkii prosessoimaan käyttämiään raaka-aineita mahdollisimman vähän niiden terveysvaikutusten säilyttämiseksi. Suklaassa on esimerkiksi entsyymejä ja antioksidantteja, jotka kärsivät kuumennuksesta.
Lähde: Talouselämä
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria