Superhelppo kuitupommi – tee itse herkullista näkkäriä!

näkkileipä
Shutterstock

Itse tehty kuitupitoinen näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin. Kokeile Maija Silvennoisen Ruiskirjan herkullista ja helppoa näkkärireseptiä!

Jos olet syönyt näkkileipää viimeksi kouluaikoina, on aika verestää muistoja. Kokeile tehdä näkkileipää tällä kertaa itse. Leivän tekeminen on helppoa, ja lopputulos maistuu taatusti. 

Näkkäri

Ainekset:
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje:

Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää rypsiöljy, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon vesi ja etikka. Alusta taikinaan siemenet ja kaaviloi se sitten neljään kertaan. Kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan ja jatka näin kolme kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Nauti voin tai juustojen kera. Säilytä kannellisessa astiassa. 

Lähde: Ruiskirja, Silvennoinen Maija (Readme.fi 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja