Superhelppo kuitupommi – tee itse herkullista näkkäriä!
Itse tehty kuitupitoinen näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin. Kokeile Maija Silvennoisen Ruiskirjan herkullista ja helppoa näkkärireseptiä!
Jos olet syönyt näkkileipää viimeksi kouluaikoina, on aika verestää muistoja. Kokeile tehdä näkkileipää tällä kertaa itse. Leivän tekeminen on helppoa, ja lopputulos maistuu taatusti.
Näkkäri
Ainekset:
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl rouhittuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje:
Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää rypsiöljy, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon vesi ja etikka. Alusta taikinaan siemenet ja kaaviloi se sitten neljään kertaan. Kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan ja jatka näin kolme kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Nauti voin tai juustojen kera. Säilytä kannellisessa astiassa.
Lähde: Ruiskirja, Silvennoinen Maija (Readme.fi 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut