Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiset ovat löytäneet yllättävän korvikkeen karkille

Melko useat suomalaiset syövät purukumia karkinhimoon.
Melko useat suomalaiset syövät purukumia karkinhimoon.Shutterstock
Julkaistu 17.06.2014 09:50

MTV LIFESTYLE

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan peräti kaksi kolmesta suomalaisesta syö purukumia karkinhimoon.

Suun terveydenhuollon asiantuntijat kyseisestä iloitsevat muutoksesta. Valmistajat vastaavat kysyntään tuomalla markkinoille yhä laajemman valikoiman makeismaisia purukumeja.

Ennen purkkaa syötiin lähes ainoastaan suun terveyden ja raikastukseen takia, ja makuvaihtoehdot rajoittuvat muutamaan minttumakuun. Nykyään purkkamakuja on kymmeniä, ja kulutustottumuksissakin on tapahtunut selkeä muutos. Cloettan kyselytutkimuksen mukaan peräti 61 prosenttia suomalaisista syö purkkaa karkin sijasta makeanhimon yllättäessä. 

Purkankulutus on Suomessa ollut viime vuosina noin 600 grammaa henkilöä kohden. Makeanhimon taltuttamisen lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä purkkaa perinteisistä syistä, eli happohyökkäyksen katkaisemiseksi syönnin jälkeen ja suun raikastamiseksi. Kolme neljästä suomalaisesta on sitä mieltä, että ksylitolia tulisi käyttää päivittäin. Tuotteen valinnassa ensisijainen kriteeri on maku.

Hampaiden hoidon ammattilaiset kehottavat käyttämään ksylitolia säännöllisesti, 5g päivässä, jotta sen vaikutus suun terveyteen olisi mahdollisimman suuri.

Suomalaisten suosikkimaku ei ole suuri yllätys

– Salmiakkimaut ovat erittäin suosittuja. Myös erilaiset yhdistelmät, kuten lakritsi ja vadelma maistuvat suomalaisille, kertoo ksylitolitiedottaja ja suuhygienisti Milla Vihanto.

Kyselytutkimuksen ksylitolista toteutti YouGov Finland Cloetta Suomi Oy:n toimeksiannosta. Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä 9.12.–12.12.2013 YouGovin kuluttajapaneelissa. Kyselyyn vastasi 1010 iältään 18-65–vuotiasta suomalaista.  Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin kyseisen ikäistä väestöä edustavaksi.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa

Lähde: Cloetta Suomi 

Lisää aiheesta:

Ostatko tällaisia irtokarkkeja? Suomalaisten karkkipusseissa näkyy nyt mielenkiintoinen ilmiöSuomalaisten irtokarkkien syömisestä paljastui erikoinen yksityiskohta – teetkö sinäkin näin?Jäätelö, jota suomalaiset hamstraavat nyt kauppojen pakastealtaista eniten – ostatko sinäkin?Myynti tuplaantunut viidessä vuodessa – Hartwall nimeää yhden selkeän juomatrendinSuomalaisnuorten ruokavalio syynissä – havaittavissa muutos parempaan päinTerveellisenä pidetyssä juomassa yhtä paljon sokeria kuin limsassa? Kulutus laskussa ympäri maailmaa
JälkiruoatPainonhallintaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoat
  • 30.7.17:39
    Ilosaarirock

    Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

  • 16.7.20:15
    Ilmiöt

    "Se on seksikäs! Se on ruotsalainen!" Tuttu herkku räjähti ilmiöksi USA:ssa

  • 30.6.17:33
    Ruoka

    Lattialle pudonnut jälkiruoka syötettiin juhlavieraille – näin syntyi "legendaarinen sotku"

  • 22.3.17:32
    Ruoka

    "Niin hyvää, että rupeaa itkettämään" – testaa helsinkiläisravintolan kehuttu jälkiruoka!

  • 05.12.202406:31
    Mitä ihmettä?

    Sarin viisikymppisillä tarjottiin herkkua, jonka ulkonäkö voi etoa: "Muutama sanoi, ettei ota"