Olin päättänyt vierailla seuraavaksi tamperelaisista ravintoloista Henrik'sissä. Helsingin tarjonnasta kärkipäässä oli Chef Sommelier. Chef Sasu Laukkosen tehdessä kokkauskeikan Henrik'sissä, oli sauma hoitaa kaksi kokemusta kerralla.
Ravintolassa oli iltakahdeksalta vielä pari pöytää tyhjänä. Ilmeisesti sana tv:stäkin tutusta kokista ei ollut kiirinyt tarpeeksi. Itse odotin Laukkosen makuja suurella mielenkiinnolla. Villiyrttejä ja lähellä tuotettuja aineksia suosiva Makuja-kokki, joka arvostaa raaka-aineiden omaa makua eikä kikkaile turhia, on juuri sitä, mitä arvostan eniten.
Menuja oli tarjolla kaksi ja otimme luonnollisesti ne molemmat suositusviinipakettien kruunaamana. Alkuun meille tuotiin keittiöntervehdyksenä maa-artisokkaa keiton ja sipsin muodossa. Loistava makunystyröiden avaaja! Juuressipsit ovat suurta herkkuani ja samettisen kuohkea keitto pinnoitti suun ja sai vaatimaan lisää. Alkuruoaksi sain Savukalaa ja selleriä. Lämminsavustetut kalat eivät ole päässeet vielä kalaan siedätyshoidossani mukavuusalueelle asti, mutta kuten laadukkaissa rafloissa olen huomannut, osaa taitava kokki valmistaa jokaisesta raaka-aineesta jotain makurajoitteiden ylittävää. Niin nytkin. Koko menun parhaaksi osaksi ilmentynyt, upea annos tarjoili lepällä savustettua särkeä, omenapuulla ja fenkolinsiemenillä savustettua haukea sekä katajasavussa kypsynyttä lahnaa. Tasapainottajana toimi juuriselleri savupyreenä ja appelsiinisena majoneesisalaattina. Uusia makuja, jotka tekevät oikeutta useiden roskakaloina pitämille onkisaaliille. Muutama tällainen lisää ja makuvinoutumani olisi korjattu!
Vaimon eteen tuotiin upean näköinen annos . Mietojen makujen yhdistelmä kunnioitti ominaismakuja, mutta mukaan olisi voinut ottaa jotain pientä twistiä. Rakennetta annos sai pohjalla olleesta keksistä. Väliruoaksi sain . Rapean lihan ja pyreen päälle lorautettiin annos samettista munakoisokeittoa. Hyvin toimiva kokonaisuus. Munakoison mausta oli otettu irti, mitä pystyy. Keiton määrä oli mielestäni hivenen suuri suhteessa muihin ainesosiin. Varsin toimiva silta kala- ja liha-annoksen välissä. Toiselle puolelle pöytää kannettiin . Kurpitsan vauhdittama annos toi sopivan määrän lisää makua alkuruoan jälkeen. Maanläheinen makupala.











