Ruokalupauksia vuodelle 2013

MTV Oy, All rights reserved

Meillä jokaisella on paljon parannettavaa ruokavalinnoissamme. Niin eettisesti, terveydellisesti kuin tykkäämispohjaltakin. Niinpä tein listan asioista, joita aion tehdä toisin, paremmin tai enemmän vuonna 2013. Toivottavasti vuoden päästä huomaan, ettei tullut jeesusteltua.

Lupaatko itse mitään ruokaan liittyvää? Onko joku raaka-aine, josta et pidä? Mitä jos alkaisit siedätyshoidon siitä tykkäämiseen? Pientä totuttelua kerrallaan. Kaikesta ei mielestäni tarvitsekaan tykätä, mutta eikö olisi kiva, jos tykkäisi?

RUOKALUPAUKSIA VUODELLE 2013

Kasvatan mökillä enemmän juureksia.

Syön enemmän papuja ja linssejä.

Syön vähemmän lihaa.

Juon vähemmän viiniä, mutta parempaa.

Teen enemmän ranskalaista ruokaa.

Teen enemmän espanjalaista ruokaa.

Teen enemmän sushia.

Teen enemmän jäätelöä.

Kokkaan ekaa kertaa hummeria.

Kokkaan bouillabaissea.

Kokkaan tillilihaa.

Kokkaan vimpanpäälle hernekeittoa.

Kokkaan elämäni ekan nakkikastikkeen. En tiedä miksi.

Hyödynnän enemmän pakastinta.

Syön Michelin-tähtipaikassa.

Syön vähemmän tehotuotettua lihaa.

Pidän ainakin kaksi kasvispainotteista kuukautta eli lihaa kerran viikossa (ei koske kalaa ja äyriäisiä).

Teen enemmän pastaa taikinasta.

Teen enemmän piirakoita.

Teen enemmän kohokkaita.

Teen itse makkaraa.

Teen itse karkkeja. Kunnon karkkeja.

Teen pateeta.

Syvennyn enemmän kahviin.

Jätän vähemmän hävikkiä.

Pidän gluteenittoman 2-viikkoisen.

Leivon enemmän ja monipuolisempaa leipää.

Ostan porsaan pään ja kokkaan siitä, mitä pystyn.

Ostan ja kokkaan härän häntää.

Teen elämäni parhaan itse kokkaamani aterian.

Pienennän vatsaa. (Painoni on ok, mutta voisi olla paremmin jakautunut.)

Etenen kalansiedätysprojektissani seuraavalle tasolle, mikä se sitten onkaan.

Opettelen käsittelemään kunnolla kalaa ja ostamaan sitä kokonaisena.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja