Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokakirjailija kannustaa vanhempia: Leipokaa lasten kanssa pipareita tai joulutorttuja!

Kuvassa savutofu-lehtikaalikeittoa, johon löytyy resepti Samasta padasta -kirjasta.
Kuvassa savutofu-lehtikaalikeittoa, johon löytyy resepti Samasta padasta -kirjasta.Elvi Rista / Studio Fotonokka Oy
Julkaistu 13.12.2016 17:31

Kai Jääskeläinen

kai.jaaskelainen@mtv.fi

Outi Väisänen kirjoitti Samasta padasta -kirjan, jossa ruokaa valmistetaan samalla kertaa niin taaperoille kuin aikuisillekin.

Moni päivittäin ruokaa tekevä saattaa vähentää kokkailua pienten lasten saapuessa arkielämään. Outi Väisänen huomasi saman omassa elämässään.

– Aluksi oli helpompaa tyytyä syömään vain leipää ja lämmittämään jotain helppoa pakastimesta, Väisänen kertoo.

Ruoan laittaminen ei ollutkaan enää luonnollinen osa arkea, vaan siitä oli oikeastaan tullut vaivaannuttavaa. Väisänen pyrki kuitenkin löytämään kirjassaan Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi ratkaisua siihen, miten hyvän ruoan saisi jälleen luonnolliseksi ja helpoksi osaksi arkea perheessä, jossa on vauvaikäinen lapsi tai taapero.

Lapset eivät välttämättä halua syödä samaa kuin vanhempansa, eivätkä vauvat voi aluksi edes syödä täysin samoja ruokia kuin aikuiset. Siksi Samasta padasta sisältää reseptejä, joiden avulla vauvan ja taaperon ruoka syntyy aikuisten ruoan valmistuksen ohessa.

Lapset mukaan keittiöön vähitellen

Lapsen päästäminen mukaan tekemiseen lähtee siitä, että vanhemmat ovat valmiita käyttämään hieman enemmän aikaa ruoanlaittoon, kun lapsi opettelee asioita. Itse ruokailuhetkeen lapset voi ottaa mukaan jo vauvasta lähtien.

Jos vanhemmat ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta, voi pienestä lähtien mukaan otettu lapsi kiinnostua ruoanlaitosta, hyvästä ruoasta ja yhdessä kokkailusta yhtä lailla.

Piparien ja joulutorttujen leipominen on tällä hetkellä hyvä sytyke lapsen ensikosketukselle ruoanlaittoon.


– Lapsia kuitenkin usein kiinnostaa näprääminen ja se, että pääsee mukaan yhdessä tekemiseen, Väisänen sanoo.

Suositusta Samasta padasta -kirjasta on myynnissä jo kolmas painos, vaikka kirja on ollut myynnissä vasta kolme kuukautta. Neljäs painos otetaan mahdollisesti vielä loppuvuodesta.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kommentti: Äidin ansiosta suhtaudun ruokaan ja ruoanlaittoon intohimolla – yhtä asiaa haluaisin pyytää anteeksiAsiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre: "Kannattaa hyödyntää"Supernanny Pia Penttalalta tärkeä muistutus – unohtuu monelta perheeltä ruokapöydässä: "Paljon parempi mahdollisuus saada lapsi syömään kasviksia ilman sen suurempaa meteliä"Kari Aihinen laittaa jälleen suomalaisperheiden ruokatottumukset uuteen uskoon: "Kyse ei ole vain paremman makuisesta ruuasta"Kari Aihinen suosittelee suomalaisille yhtä pientä muutosta ruokavalioonsa: "Jokainen voi toteuttaa"Pitääkö potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei jaksa valmistaa lapselle ruokaa alusta asti itse? Supermutsi vastaa
RuoanlaittoPerheMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste