Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: Paakari, Kangasala

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.07.2012 11:00

Ravintolaa ei yleensä pitäisi arvostella lounaan pohjalta, mutta teen tällä kertaa poikkeuksen. Jotkut ravintolat satsaavat vielä onneksi lounasajan ruokaan. Ravintola Paakari on yksi niistä.

Kangasalla, satavuotiaassa jugend-rakennuksessa toimiva Paakari pitää sisällään korkeatasoisen, luomuun nojaavan leipomon sekä lähiruokaa suosivan, maalaishienostuneen ravintolan. Olen kuullut vuosien mittaan pelkkiä kehuja tuosta Tampereen ympäristökunnan kulinaristisesta helmestä. Ravintolan aukioloajat ovat ehkäisseet muutaman kerran illallistamista. Paikka kun menee kiinni jo klo 21. Viime kesänä pääsimme sinne vihdoin lounaalle ja ihastuimme Paakarin antiin. Seuraava visiitti venähtikin tälle kesälomalle.

Lounasmenu vaihtuu päivittäin. Annokset sisältävät monipuolisen leipävalikoiman omasta leipomosta, alkukeiton tai salaatin, pääruoan ja kahvin (myös espresson). Varsin edullista, kun lounaat alkavat lounassetelitasosta. Alkuun eteemme tuodaan maittava purjolla vauhditettu katkarapukeitto. Aniharvoin lounaan alkukeitto voisi toimia myös listalla. Nyt voisi. Pääruoaksi valitsemme päivän kalana olevaa kuhaa (19,00) sekä savustettua härkää puolukka-chutneylla (15,50).  Kuha ei ole varsinaisesti huono, mutta ripauksen ylikypsää, vetelää ja jossain määrin suolatonta kylläkin. Naudanlapaa on savustettu varsin voimakkaasti. Itselle se toimi etenkin makukokemuksena, mutta monella vahva maku varmasti tökkii. Niin kävi myös vieruspöydässä. Liha on mureaa, mutta jotkut sattumapalat vaativat hivenen purutaitoa. Puolukka antaa sopivaa pehmennystä. Annos huutaa seurakseen makua taittavaa viiniä, mutta autoilijan roolissa jätin sen pois. Olisi pitänyt edes puolilasillista ottaa kokonaisuutta tasoittamaan. Mielenkiintoinen annos, jonka muistaa ihan hyvällä, mutta jota en uudelleen tilaisi. Jälkkäriksi otamme puoliksi ternimaitobryleen. Kuori on sopivan rapsakka, mutta turhan ohut. Maku on sinänsä kunnossa ja puoliksi syötynä juuri sopiva ei-niin-makeanpersoille ruokailijoille.

Kysymysmerkkejä

Palvelu on ystävällistä ja toimivaa. Kokonaisuus jättää hivenen kysymysmerkkejä ilmaan. Viime kesän kokemus oli säväyttävämpi. Tällä kertaa toinen annos oli sangen tylsä ja toinen ampui maussaan jopa hiukan yli. Paakari ei mene annoksissaan ja toiminnassaan helpoimman kautta, mikä on aina kunnioitettavaa. Potentiaalia selkeästi löytyy, joten illallisen testaaminen lienee välttämätöntä kokonaiskuvan muodostamista varten.

Leivän ostamisesta

Paakari teki nopean iskun Tampereen keskustaan ja perusti vuosi sitten pienen leipomopuodin Aleksis Kiven kadulle. Valitettavasti suomalaisten leipomotuotteiden ostamiskulttuuri on niin marketteihin nojaavaa, ettei homma toiminut. Saan katsoa itsekin peiliin. Sitä niin usein haikailee romanttisten leipomoiden perään, mutta sellaisen ilmaantuessa lähistölle, sitä ei osaa hyödyntää. Onneksi lähiruokakauppojen tarjonta paikkaa osaa puutteesta ja Paakari jatkaa leipomista kotiseudullaan. Ehkä joskus aika (siis me) on otollisempi...?

Ravintola Paakari

Ruutanantie 3, Kangasala

Paakari Eat.fi-palvelussa 

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinenRavintola-arvostelu: Kajo, TampereRavintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, JärvenpääRavintola-arvostelu: Bruukki, Turku - Sunday Feast -brunssiRavintola-arvostelu: Latva, HelsinkiRavintola-arvostelu: Farang, Helsinki feat. Miguel Torres Chile
arvostelukangasalaleipomolounaspaakariravintolaravintola-arvostelu

Tuoreimmat aiheesta

arvostelu
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.11.201921:36
    Tampere

    Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinen

  • 26.09.201820:47
    ravintola Kajo

    Ravintola-arvostelu: Kajo, Tampere

  • 31.07.201820:27
    Sesonki Järvenpää

    Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, Järvenpää

  • 10.04.201820:52
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Bruukki, Turku - Sunday Feast -brunssi

  • 21.01.201820:02
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Latva, Helsinki