Pringles-purkkeihin mielipiteet jakava muutos: "Mitä te menitte tekemään?!"

0:41 Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin?

Pringles-sipsipurkkien ulkoasua uudistetaan ja brändin logo muuttuu ensimmäistä kertaa 20 vuoteen, kertoo brittilehti Mirror. Muutos on jakanut mielipiteet somekeskusteluissa.

Videolla: Oletko aina syönyt Pringles-sipsejä väärin?

Pringles-sipsipurkkien ulkoasua uudistetaan ympäri maailman. Yhdysvalloissa sipsejä on jo myyty alkuvuodesta saakka uudella designilla ja nyt muodonmuutoksen kokenut brändi rantautuu myös Eurooppaan.

Pringles-purkkeja koristava hahmo Mr. P on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Aiemmin ruskeahiuksiselta ja -viiksiseltä maskotilta on nyt lähtenyt hiukset kokonaan. Lisäksi viiksien väri vaihtui ruskeasta mustaksi. Kaljuuntunut kaveri on myös saanut uuden punaisen rusetin kaulaansa. Brittilehti Mirrorin mukaan uudistunut Mr. P on hakenut vaikutteita emoji-maailmasta.

Alkuperäisen Mr. P:n suunnittelu Arch Drummond New Yorkissa vuonna 1967. Legendaarinen hahmo on vuosien varrella esiintynyt useasti pop-kulttuurissa, kuten Simpsoneiden jaksossa. Sipsimaskotin ulkoasua on uudistettu yhteensä kuusi kertaa vuosikymmenten aikana. Viimeksi muutos tehtiin 20 vuotta sitten. Mirrorin mukaan vuoden 2021 uudistus on ”rohkein tähän mennessä”.

Suomessa on ainakin toistaiseksi myynnissä Pringles-sipsejä vielä vanhalla ulkoasulla. 

"Mitä te menitte tekemään?!"

Uudistunutta ilmettä on ruodittu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Muun muassa Reddit-palvelussa on ihmetelty, miksi ulkoasusta on tehty niin vaisu.

– Miksi logoista täytyy tehdä niin riisuttuja? Vanha näytti minusta hyvältä, Redditissä suosiota keränneessä kommentissa todetaan.

– Ilman hiuksia se (Mr. P) näyttää ihan Stalinilta, Redditissä jatketaan. 

– On haluttu säästää rahaa painokuluissa. Vähemmän yksityiskohtia, vähemmän värejä. Joku törppö tarvitsee uuden jahdin, joten sinä et edes saa kivaa logoa sipseihisi, eräs Reddit-käyttäjä perustelee.

– Mitä te menitte tekemään?! Yksi Reddit-käyttäjistä kysyy.

Pringlesit tulivat myyntiin jo 1960-luvulla – nimen alkuperä kysymysmerkki

Alun perin Yhdysvalloissa vuonna 1968 lanseerattujen Pringles-lastujen nimen alkuperä on hieman epäselvä. Erään teorian mukaan nimi olisi tullut Pringle-nimisestä kadusta, jolla muutama sipsitehtaan työntekijä tuolloin asui. On myös väitetty, että Pringle-niminen katu valikoitui sattumoisin puhelinluettelosta ja nimi kuulosti sipsien tekijöistä hyvältä. Jotkut taas uskovat nimen viittaavan Mark Pringle -nimiseen työntekijään, joka oli mukana hakemassa Pringles-sipsien alkuperäistä patenttia.

Pringles-sipsien alkuperäinen nimi oli Pringles Newfangled Potato Chips, kunnes se lyhennettiin muotoon Pringles.

Lähteet: Mirror, Reddit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja