Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 07.06.2012 06:47

Pasta ja peruna toimivat kimppaan vaikka pelkästään. Eilen mukaan otettiin piristykseksi pestoa ja vihreitä papuja. Nyt tutustutaan italialaiseen versioon pyttipannusta. Ohje on vain viitteellinen. Kuten kunnon spydäriin, voi tähänkin käyttää monenlaisia tähteitä ja saada aikaan uusia makuja joka kerralla.

Pastapyttis neljälle 250 g pastaa (esim. penne)

1 sipuli hienonnettuna

1 sellerinvarsi hienonnettuna

1 porkkana hienonnettuna

1/2 kg kiinteitä perunoita noppakuution kokoisina paloina

1/2 pkt (50-80 g) pekonia hienonnettuna

1/3 tlk tomaattimurskaa

1 puska persiljaa hienonnettuna

50 g parmesaania raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Kuumenna öljy isossa kasarissa tai kattilassa. Lisää pekoni pannun lämpiessä ja kuullota sitten sipulia, porkkanaa ja selleriä. Lisää mukaan tomaattimurska ja anna poreilla n. 7 min. Lisää perunakuutiot ja 4 dl vettä. Hauduta vajaa puoli tuntia, kunnes perunat ovat liki kypsiä. Lisää pasta (raakana) mukaan. Mausta suolalla (varovasti). Sekoita ja anna hautua hiljalleen. Lisää vettä, jos tarpeen. Lopputulos on melko kuiva (tai pikemminkin mehevä). Hämmennä ja maistele pastan kypsyyttä aina välillä ja lisää suolaa, jos tarpeen. Ruoka tarttuu vartioimattoman helposti pohjaan, joten muista hämmennellä. Mausta lopussa pippurilla ja parmesaaniraasteella. Laita lopuksi päälle persiljasilppua. Voit kruunata annoksen hyvällä oliiviöljyllä.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"Perunapasta vol. 1 - pestoa ja vihreitä papuja
cucina poverapastaperunapyttipannuresepti
MTV Oy, All rights reserved