Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunapasta vol. 1 - pestoa ja vihreitä papuja

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.06.2012 06:47

Kesällä ruokalaskun pienentäminen on helpompaa kuin moni kuvittelisikaan. Annoshinnan saa painettua jopa euroon mausta tinkimättä. Se on cucina poveran ydin.

Perunan ja pastan liitto on yksiä oudoimpia vierastuksia Suomessa. Perunaa rakastava kansa hämmentyy, kun kahta hiilaripommia laitetaan yhteen. Karppaajat pötkivät pakoon. Syyttävä sormeni osoittaa ravintoloihin päin, koska itse en muista nähneeni perunapastaa ikinä edes lounaslistalla. Kate olisi ainakin kunnossa. Ja sitä kautta voisi "idean" viedä kotiin asti. Tässä yksi vaihtoehto kaikessa yksinkertaisuudessaan ja halpuudessaan. Huominen resepti on runsaampi ja tavallaan italialaisten versio pyttipannusta.

Tämä ruoka toimii parhaiten uusien perunoiden, tuoreiden papujen ja itse tehdyn peston kera. Hintaa isommankin perheen ruoalle (kaupan halvimmilla raaka-aineilla toteutettuna) tulee viiden euron pintaan.

Peruna-pestopasta 6 hengelle 1 kg perunoita

500 g pastaa

annos pestoa (kts. alla)

300 g vihreitä papuja

parmesaania

suolaa

Keitä perunat ja pasta suolatussa vedessä. Lisää pavut loppuvaiheessa pastan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja raasta parmesaania sekaan.

Pesto-kastike puska basilikaa, revittynä

2 rkl pinjansiemeniä, paahdettuna

0,5-1 dl parmesaania, raastettuna

1/2 valkosipulinkynsi hienonnettuna

neitsytoliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Soseuta kuivat ainekset morttelissa (puolet parmesaanista). Lisää öljyä varovasti ja sekoita. Maistele ja säädä tahnan koostumus ja suolaisuus mieleiseksesi. Sen pitää pystyä leviämään helposti ruokaan, mutta ei olla liian vetelää.

Lisää aiheesta:

Perunapasta vol. 2 - "pyttipannu"Perunapasta vol. 1 - pestoa ja vihreitä papuja
cucina poverapastaperunaresepti