Perunapasta vol. 1 - pestoa ja vihreitä papuja

MTV Oy, All rights reserved

Kesällä ruokalaskun pienentäminen on helpompaa kuin moni kuvittelisikaan. Annoshinnan saa painettua jopa euroon mausta tinkimättä. Se on cucina poveran ydin.

Perunan ja pastan liitto on yksiä oudoimpia vierastuksia Suomessa. Perunaa rakastava kansa hämmentyy, kun kahta hiilaripommia laitetaan yhteen. Karppaajat pötkivät pakoon. Syyttävä sormeni osoittaa ravintoloihin päin, koska itse en muista nähneeni perunapastaa ikinä edes lounaslistalla. Kate olisi ainakin kunnossa. Ja sitä kautta voisi "idean" viedä kotiin asti. Tässä yksi vaihtoehto kaikessa yksinkertaisuudessaan ja halpuudessaan. Huominen resepti on runsaampi ja tavallaan italialaisten versio pyttipannusta.

Tämä ruoka toimii parhaiten uusien perunoiden, tuoreiden papujen ja itse tehdyn peston kera. Hintaa isommankin perheen ruoalle (kaupan halvimmilla raaka-aineilla toteutettuna) tulee viiden euron pintaan.

Peruna-pestopasta 6 hengelle 1 kg perunoita

500 g pastaa

annos pestoa (kts. alla)

300 g vihreitä papuja

parmesaania

suolaa

Keitä perunat ja pasta suolatussa vedessä. Lisää pavut loppuvaiheessa pastan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja raasta parmesaania sekaan.

Pesto-kastike puska basilikaa, revittynä

2 rkl pinjansiemeniä, paahdettuna

0,5-1 dl parmesaania, raastettuna

1/2 valkosipulinkynsi hienonnettuna

neitsytoliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Soseuta kuivat ainekset morttelissa (puolet parmesaanista). Lisää öljyä varovasti ja sekoita. Maistele ja säädä tahnan koostumus ja suolaisuus mieleiseksesi. Sen pitää pystyä leviämään helposti ruokaan, mutta ei olla liian vetelää.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.