Nämä arkipäivän kamppailut jokainen nirso syöjä tunnistaa

nirso, lapsi, parsakaali
Shutterstock

Nirso syöjä kohtaa arjessaan monta ahdistavaa ongelmaa! Tunnistatko itsesi?

Nykyään kaikki keskittyy ruoan ympärille. Ystäviä tavataan ravintolassa, hienoja ruokakuvia esitellään somessa ja jokaista uutta trendiherkkua pitäisi kokeilla pystyäkseen osallistumaan keskusteluun. 

Nirsolla syöjällä ei olekaan helppoa. Kasvissyöjät vielä hyväksytään ja gluteenista erossa pysyttelevillekin on tehty ruokia vaikka kuinka paljon, mutta ne ihmiset, jotka eivät suostu kokeilemaan sushia ilman perusteltua syytä, saavat vain halveksuntaa osakseen. 

Ja ehkäpä nirso syöjä ei haluakaan "parantua". Ehkä hän haluaa tilata samaa ruokaa ravintolassa kerta toisensa jälkeen kuulematta ystävien kuittailua. Ja ehkä hän ei todellakaan halua, että häntä yritetään jatkuvasti houkutella pois mukavuusalueeltaan.

Nämä tosielämän 12 kamppailua vain nirso syöjä voi ymmärtää.

1. Alat hikoilla, kun joudut menemään uuteen ravintolaan, etkä ole ehtinyt tutustumaan ruokalistaan etukäteen. Mitä jos tarjolla on vain kaikkea outoa, kuten äyriäisiä tai ankkaa?

2. Et tule koskaan ymmärtämään, miksi kaikkia lempiruokiasi on saatavilla vain lasten ruokalistalla. Haluat vain nakkeja ja ranskalaisia, miksi se on niin vaikea ymmärtää?

3. Pizzatäytteet hämmentävät sinua. Miksi pitää pilata täydellisyys, joka on yhtä kuin jauhelihapizza, rucolalla tai sienillä?

4. Sinua pilkataan jatkuvasti siitä, että olet syönyt samaa ruokaa lounaaksi jo viimeiset 10 vuotta. Mitä vikaa makaronilaatikossa muka on? Siihen ei voi kyllästyä!

5. Sinua hävettää myöntää, että rakastat pikaruokaketjuja. Niissä sentään tiedät aina, mitä saat.

6. Aterian jakaminen on mahdotonta ja aiheuttaa ahdistusta. Ihmiset kun eivät vain osaa pitää ruokaansa yksinkertaisena. Mukaan ängetään aina kaikkea sellaista, mihin et koskaan koskisi, kuten sriracha-kastiketta tai avokadoa.

7. Pahinta, mitä voit kuvitella, on kutsu ystävän luo päivälliselle. Mitä, jos siellä tarjoillaan jotain, mitä et voi syödä? Kehtaatko jättää ruoan syömättä vai pystytkö tyhjentämään lautasesi koiralle pöydän alla?

8. Matkustaminen kuulostaa jännittävältä, mutta et voisi koskaan tehdä sitä. Ajatus siitä, että joutuisit syömään omituista, ulkomaista ruokaa, pitää matkalaukkusi tiukasti sängyn alla.

9. Tiedät, että ihmiset tuomitsevat sinua kulmiensa alta, koska tilaat ravintolassa aina kanaa ja ranskalaisia. Et välitä.

10. Osaat sylkeä ruokaa lautasliinaan täydellisesti kenenkään huomaamatta. Tästä voidaan toki väitellä, onko se hyvä asia?

11. Se, että ihmiset syövät sieniä vapaaehtoisesti, on sinulle yksi elämän suurimmista mysteereistä. Yksi kysymys sienien ystäville: miksi?

12. Trendikkäät ravintolat ovat vihollisiasi. Niissä aina pelleillään klassikkoruokien kanssa. Karamellisoitua porsasta? Ei kiitos!

Osittainen lähde: Huffington Post

Nirsollekin ihmiselle sopii nakkipasta – kokeile!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja