Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kesäkurpitsakuivakakku

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.08.2012 15:30

Sunnuntaina vietettiin Ravintolapäivää sekä Avoimien puutarhojen päivää. Siirtolapuutarhassamme oli samaan showhun yhdistetty vielä pihakirppis. Olen haaveillut raflapäivän alusta asti osallistuvani siihen, mutta aina kyseisen viikon ohjelma on osoittautunut liian täydeksi, jotta siihen saisi kunnon kokkailupuristusta sovittua. Elokuun on täyttänyt mm. työpaikan vaihto, mökin etupihan rakentaminen sekä takaisin kaupunkiin muuttaminen. Ehkäpä ensi keväänä...?

Pidimme sunnuntaina sekä pihakirppistä että luontevasti samaan syssyyn avointa puutarhaa. Koska kesäkurpitsaa on haitaksi asti, päätin leipoa aamusella tarjottavaksi ja hivenen myytäväksikin kesäkurpitsaleipää. Olen tehnyt aiemmin sitä suolaisena versiona, mutta nettiä kolutessani törmäsin useissa paikoissa pääosin hyvin samantyyppiseen ohjeeseen, jossa lopputulos muistuttaa enemmän makeahkoa kuivakakkua kuin leipää. Kakku ei niin hirveästi maistu muutenkin miedolle kesäkurpitsalle, mutta se antaa sen rakenteelle mahtavan mehevyyden. Hirveän moni ihastui siihen sen verran, että pyysivät reseptiä. Lupasin kirjoittaa sen blogiin. Olkaapa hyvät! Jälleen yksi herkku tuota puutarhan kestohyödykettä hyödyntämään. Ajattelin leipoa tällä viikolla myös suolaista versiota, joten sellaistakin luvassa myöhemmin. Muita kesäkurpitsaohjeita löydät täältä.

Kesäkurpitsakuivakakku

6 dl vehnäjauhoja

4 dl raastettua kesäkurpitsaa

3 kananmunaa

4 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 dl kasviöljyä

2 dl pähkinää hienonnettuna (esim. saksan- tai pekaanipähkinä)

1 rkl kanelia

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 165 asteeseen. Voitele kaksi vuokaa. Sekoita kulhossa yhteen jauhot, suola, kaneli, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita toisessa kulhossa munat, öljy, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kulhojen seokset keskenään. Sekoita mukaan kesäkurpitsaraaste ja pähkinät. Kaada löysä taikina vuokiin. Paista uunissa n. 50 min tai kunnes keskelle työnnetty tikku nousee puhtaana pois. Jäähdytä ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Piemontelainen pähkinätorttuKesäkurpitsakuivakakku
kakkukeittiöpuutarhakesäkurpitsakuivakakkuleipominenleivontaresepti
MTV Oy, All rights reserved
Rauhallinen hetki suureksi hitiksi nousseelta Ravintolapäivän ravintolalta aivan mökin oven edestä.