Kesäkurpitsa-rapurisotto

MTV Oy, All rights reserved

Kesäkurpitsa jaksaa puskea kukkaa ja hedelmää. Tässä sitä on yhdistetty toiseen sesonkiherkkuun, rapuun. Käytin purkitettuja jokiravunpyrstöjä, mutta parhaan lopputuloksen saat luonnollisesti suoraan merroista. Mainio väliruoka rapukesteille! Käytin tapani mukaan risottoriisin sijaan kotimaista ohraa eli kuvissa ohrattoa.

Muita kesäkurpitsareseptejä löydät täältä.

Kesäkurpitsa-rapurisotto

4-6 hlölle

1 annos risottopohjaa, ilman parmesaania (kts. ohje täältä)

2 pientä tai 1 keskikokoinen kesäkurpitsa, kolikoiksi tai puolikuiksi pilkottuna

kourallinen ravunpyrstöjä

puolikas puntti persiljaa, hienonnettuna

pieni puristus sitruunamehua

Tee risottopohja ohjeen mukaan, mutta jätä parmesaani pois. Lisää kesäkurpitsapalat sipulin jälkeen ja kuullota niitä hetki. Jatka ohjeen mukaan. Lisää lopussa persilja ja ravut. Sekoita. Purista hiukan sitruunamehua päälle. Voit laittaa ravut myös kauniisti aseteltuna annoksen päälle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.