Kahvila muutti piparkakku-ukot sukupuolineutraaleiksi – kaikki eivät ilahtuneet: "Menikö asian ydin ohi?"

pipari
Uusiseelantilainen kahvila sai paljon huomiota, kun se alkoi myydä piparkakku-ukkojen sijaan "sukupuolineutraaleja piparkakkuihmisiä". Shutterstock

Uusiseelantilainen kahvila alkoi myydä piparkakku-ukkojen sijaan "sukupuolineutraaleja piparkakkuihmisiä". Aiheesta uutisoi muun muassa Stuff.co.nz-sivusto.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten teet itse joulukuusipiparin.

Uuden-Seelannin Aucklandissa sijaitseva The Tannery -kahvila sai aikaan kohun, kun sen menusta löytyi piparkakku-ukkojen sijaan "sukupuolineutraaleja piparkakkuihmisiä". 

Kahvila muutti termin kuukausi sitten. Omistaja Andre Cettina kertoo Stuff-sivustolle, että idea lähti siitä, kun eräs asiakas ihmetteli, miksi ihmisen muotoisia pipareita nimitettiin ukoiksi eikä ihmisiksi.

– Aluksi teimme sen ihan kieli poskella. Mutta sitten syntyikin kahvilassa hyvää keskustelua, Andre kertoo.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jotkut pitävät saivarteluna

Keksit oli asetettu näytille tiskille. Asiakkaat tulivatkin ottamaan niistä kuvia ja jakoivat niitä sosiaalisessa mediassa.

– Monet ovat kysyneet, miksi meidän pitää saivarrella. Että sehän on vain pipari. Vastasin kysymällä, että menikö asian ydin heiltä ohi, Andre kertoo.

Toiset nauravat

Monilta asiakkailta on tullut positiivista palautetta. Jotkut näkivät asian humoristisen puolen. 

– Aiemmin myimme suurimman osan pipareista lapsille. Nyt niitä ostavat muutkin, mikä on aika hauskaa, Andre kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!