Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hiukopalaa - Paistetut täytetyt sandwichit

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.12.2012 10:55

Syön harvoin väli- tai iltapalaa. Aterioiden välissä ei vain tule nälkä. Joskus suolaisen hiuko kuitenkin iskee ja silloin olisi kiva, jos voisi tehdä muuta kuin tavallisen voileivän. Tässä maukas vaihtoehto sellaiseen tilanteeseen. Toimii mainiosti myös illanistujaisissa vaikkapa oluen kanssa. Jos edellispäivän juhlinta painaa päälle, tämä voi olla kaivattu pelastus. Monimuotoinen herkku, jota voi muokata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Meidän perheessä kuluu paljon hunaja-dijonsinappia, joka sopii tähänkin loistavasti.

Paistetut ja täytetyt leivät neljälle välipalaksi 8 ohutta viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa ja rapeakuorista leipää

voita hiukan pehmenneenä

hunaja-dijonsinappia

1 pallo mozzarellaa, ohuina viipaleina

4-12 salamiviipaletta koon mukaan

3 kananmunaa

muutama ruohosipulinvarsi, hienonnettuna

tuoreyrttiä hienonnettuna, esim. timjamia tai oreganoa

0,5 dl täysmaitoa

hiukan raastettua muskottipähkinää

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Voitele leivät yhdeltä puolelta voilla ja sitten hunaja-dijonsinapilla. Ripottele päälle ruohosipulisilppua. Lado neljälle leivälle puolet mozzarellaviipaleista. Aseta päälle salamiviipaleet. Ja sitten loput mozzarellasta. Nosta toinen leipäviipale päällimmäiseksi ja paina leipää yhteen tiiviiksi, mutta älä rusenna.

Sekoita yhteen kananmunat, maito, tuoreyrttisilppu ja muskotti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita sille nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Dippaa leivät muna-maitoseokseen ja anna ylimääräisen seoksen tippua takaisin. Paista leivät pannulla kullankeltaisiksi molemmin puolin, n. 4 min/puoli. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Voit laittaa valmiit leivät lämpimään uuniin sillä välin kuin paistat muita.

VINKKI! Juustona voit käyttää mitä tahansa mieleistäsi, sulavaa juustoa kuten gruyereä, cheddaria, emmentalia tai kermajuustoa. Lihana toimii mainiosti erilaiset ilmakuivatut kinkut, paahtopaisti tai vaikkapa graavilohi. Kannattaa kokeilla myös kapriksia ja sinappikurkkusalaattia ja tuoreyrttinä tilliä, jos teet kalaversion.

VINKKI 2! Lukijalta: Leipien paistamisen jälkeen muna-maito-sekoituksen voi kaataa valmiiksi kuumalle pannulle, ja paistaa herkulliseksi munakkaaksi.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Sausage Rolls - jenkkien tuore somehittiHiukopalaa - Paistetut täytetyt sandwichit
hiukopalaillanistujaisetiltapalaleipäreseptivälipala
MTV Oy, All rights reserved