Syön harvoin väli- tai iltapalaa. Aterioiden välissä ei vain tule nälkä. Joskus suolaisen hiuko kuitenkin iskee ja silloin olisi kiva, jos voisi tehdä muuta kuin tavallisen voileivän. Tässä maukas vaihtoehto sellaiseen tilanteeseen. Toimii mainiosti myös illanistujaisissa vaikkapa oluen kanssa. Jos edellispäivän juhlinta painaa päälle, tämä voi olla kaivattu pelastus. Monimuotoinen herkku, jota voi muokata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Meidän perheessä kuluu paljon hunaja-dijonsinappia, joka sopii tähänkin loistavasti.
Paistetut ja täytetyt leivät neljälle välipalaksi 8 ohutta viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa ja rapeakuorista leipää
voita hiukan pehmenneenä
hunaja-dijonsinappia
1 pallo mozzarellaa, ohuina viipaleina
4-12 salamiviipaletta koon mukaan
3 kananmunaa
muutama ruohosipulinvarsi, hienonnettuna
tuoreyrttiä hienonnettuna, esim. timjamia tai oreganoa
0,5 dl täysmaitoa
hiukan raastettua muskottipähkinää
oliiviöljyä


