Mainos

Zyskowicz välikysymyksestä: "Arvoton poliittinen näytelmä ja henkilökohtainen ajojahti"

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz aikoo katkaista kymmenen vuoden hiljaisuuden ja pitää tänään eduskunnassa kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron vihreiden ja vasemmistoliiton välikysymykseseen liittyen.

Zyskowicz myöntää, ettei ole pitänyt ryhmäpuheenvuoroa aikoihin.

MTV Uutiset näyttää välikysymyskeskustelun suorana MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa klo 14.

– Katsoin jostakin ryhmän pitämästä taulukosta, että viimeksi olen vuonna 2005 pitänyt ryhmäpuheenvuoron. Minähän puhun sen verran paljon eduskunnassa, että nämä ryhmäpuheenvuorot olen antanut muiden pidettäväksi, Ben Zyskowicz kommentoi MTV Uutisille.

Oppositiopuolueet vihreät ja vasemmistoliitto esittävät välikysymyksen koskien valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) asemaa ja hänen ajamaansa hallintarekisterilakia, joka kaatui muutama viikko sitten. Zyskowiczin puheenvuoro liittyy tähän välikysymykseen.

– Vihreät ja vasemmistoliitto päättivät tehdä välikysymyksen Stubbin erottamiseksi siitä huolimatta, että Stubb eduskunnassa kyselytunnilla 3. joulukuuta hyvin selkeästi ja eduskunnan edessä nöyrtyen pyysi anteeksi. Tämä ei riittänyt punavihreälle oppositiolle, vaan he aloittivat henkilökohtaisen ajojahdin Stubbin erottamiseksi.

Zyskowiczin mukaan hänen puheenvuoronsa pääviesti tulee olemaan se, että erehtyminen on inhimillistä. Hän suomii kovin sanoin välikysymystä ja sen tarkoituksellisuutta.

– Olen sitä mieltä, että se on ehdottomasti täysin arvoton poliittinen näytelmä. Tämä itse asia, eli Stubbin tahaton erehdys, on käsitelty loppuun jo monta päivää sitten. Tämä on jatkettua asian veivaamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.