Mainos

Zyskowicz hermostui Suomen arvostelusta: Kriisimaat ovat röyhkeitä

EU:n viimeviikkoisen huippukokouksen jälkipyykin pesu jatkuu. Nyt lusikkansa soppaan heittää kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

Zyskowicz on erittäin suivaantunut tavasta, jolla Suomea on arvosteltu esimerkiksi Espanjassa ja Italiassa. Suomi on noussut Hollannin ohella silmätikuksi, koska sen koetaan haluavan estää Euroopan pysyvän vakausmekanismin (EVM) toiminta jälkimarkkinoilla.

– Minusta on suorastaan röyhkeää, että ne maat, jotka ovat itse asiansa sotkeneet elämällä yli varojensa tai ne pankkipiirit, jotka ovat bisneksensä sotkeneet ottamalla ylisuuria riskejä, kehtaavat nyt moittia Suomea siitä, että me emme ole riittävän innokkaita heitä pelastamaan, Zyskowicz kritisoi.

Zyskowicz korostaa, että Suomi tukee edellä mainittuja tahoja vain, koska Suomen etu niin vaatii.

– Me suomalaiset tuemme ja otamme riskiä suomalaisten veronmaksajien piikkiin vain ja ainoastaan sen takia ja siinä määrin kun katsomme Suomen oman edun sitä vaativan, Zyskowicz painottaa.

Sotku johtuu erilaisista tulkinnoista viime viikon huippukokoukseen liittyen. Valtaosa euromaista tulkitsi kokouksen jälkeen, että EVM:n käyttäminen sallitaan myös jälkimarkkinoilla. Suomi ja Hollanti sen sijaan ovat katsoneet, että tällaista ei kokouksessa päätetty.

Muun muassa talouskomissaari Olli Rehn on kuitenkin sanonut, että vakausmekanismi sallii valtionlainojen ostot myös jälkimarkkinoilla.

(MTV3)

Katso Helena Petäistön juttu (Seitsemän uutiset 4.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.