Zhijie, 17, lyyhistyi kesken ottelun ja kuoli – järjestäjiltä käsittämätöntä puhetta: "Noudatimme vain sääntöjä"

17-vuotias kiinalainen sulkapalloilija Zhang Zhijie on kuollut. Zhang lyyhistyi kesken ottelun ja kuoli lopulta sairaalassa. BBC:n mukaan suurta ihmetystä on aiheuttanut se, että nuori urheilija ei saanut apua heti.

Zhang oli kilpailemassa nuorten Aasian mestaruuskisoissa Indonesiassa 30. kesäkuuta. Yhtäkkiä kesken Japanin Kazuma Kawanoa pelatun ottelun Zhang lyyhistyi kentän pintaan ja alkoi kouristella. Hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa.

Indonesian sulkapalloliitto tiedotti, että Zhang oli saanut sydänpysähdyksen ja tämä oli johtanut hänen kuolemaansa. Tapahtuneesta levisi julkisuuteen video. Suurta tyrmistystä on herättänyt se, ettei Zhang saanut heti apua.

Videolla näkyy kuinka Zhangin lyyhistymisen jälkeen hänen valmentajansa on menossa tarkistamaan urheilijan tilaa, mutta tuomari esti tämän etenemisen. Valmentaja palasi takaisin kentän sivuun ja lopulta 40 sekuntia lyyhistymisen jälkeen hoitohenkilökunta saapui paikalle valmentajan kutsuttua heitä.

Hoitohenkilökunnalla ei ollut mukanaan defibrillaattoria, vaan Zhang kannettiin suoraan paareilla pois kentältä. Indonesian sulkapalloliiton edustaja kertoi, että he noudattivat sääntöä, jonka mukaan tarvitsee tuomarin luvan, jotta voi mennä kentälle.

– Se on yhtenäinen kaikkien kansainvälisissä sulkapalloturnauksissa käytettävien sääntöjen kanssa, edustaja sanoi.

Kansainvälinen sulkapalloliitto aikoo selvittää, toimivatko järjestäjät oikein 17-vuotiaan Zhangin kuolintapauksessa. Zhangin joukkue voitti lopulta sekajoukkueiden kultaa. Mitali myönnettiin Zhangille postuumisti.

 

Lue myös:

    Uusimmat