Zelenskyi: Venäjän sodanjohdon hulluus näkyy nyt selvimmin Bahmutissa, jossa tuhansia siviilejä sinnittelee jatkuvan pommituksen keskellä – "Putin on murhaaja"

Bahmutia pommitetaan jatkuvasti Itä-Ukrainassa – tuhansia siviilejä sinnittelee sodan polttopisteessä:"Putin on konna" 2:36
Bahmutia pommitetaan jatkuvasti Itä-Ukrainassa – tuhansia siviilejä sinnittelee sodan polttopisteessä: "Putin on konna"

Itä-Ukrainassa sijaitseva Bahmut on tällä hetkellä yksi sodan polttopisteistä. Venäjä pyrkii etenemään moukaroimalla kaupunkia tykistöllä, raketeilla ja ilmaiskuilla. Kaupungin asukkaille tilanne on kestämätön.

Bahmut on pysynyt Ukrainan hallussa koko sodan ajan. Kiihtyneiden taisteluiden syyksi arvellaan presidentti Vladimir Putinin halua saada aikaan tuloksia nöyryyttävien Harkovassa ja Hersonissa kärsittyjen tappioiden jälkeen.

Pääkärsijöinä kaupungin valtausyrityksessä ovat siviilit, joita Bahmutissa on vielä tuhansia. Suurin osa paikallisista on paennut kaupungista.

– Pommitus ei ole vitsi. On todella pelottavaa, kun lentokoneet ovat ilmassa ja kuulet, että ne eivät ammu ohjuksia, vaan tiputtelevat pommeja. Ja seuraavana aamuna näemme seuraukset, kertoo kaupungin rakennustyöntekijä Bohdan.

Asukkaita huolettaa, miten tulevasta talvesta selvitään, kun lämpötilat laskevat, eikä lämmitystä ole.

– Meillä ei ole sähköä, lämmitystä eikä juoksevaa vettä, ei yhtään mitään. Täällä ei ole elämää. Ja Putin on konna ja murhaaja. Hän on murhaaja! Hän tappaa ihmisiä! sanoo 76-vuotias Mykhailo Zynkovskii.

Venäjän moukarointia uskotaan johtavan pahamaineinen Wagner -palkka-armeija. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Bahmutissa näkyykin selvimmin Venäjän sodanjohdon hulluus.

Lue myös:

    Uusimmat