Mainos

Yt:t päätökseen – Nokia vähentää 1700 työntekijää

Nokia vähentää Suomesta yhteensä 1700 työpaikkaa. Syyskuussa aloitetut yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Niiden seurauksena Suomesta karsitaan 300 työpaikkaa huhtikuussa ilmoitetun 1400 työpaikan lisäksi.

Vähennykset toteutetaan vaiheittain ensi vuoden loppuun mennessä ja niiden aikataulu vaihtelee yksiköittäin. Tarkempien paikkakuntakohtaisten vaikutusten arvioidaan niin ikään olevan selvillä ensi vuoden lopussa.

Nokia kertoo tukevansa irtisanomisuhan alla olevien työllistymistä usein eri keinoin, kuten tarjoamalla taloudellista tukea, koulutusmahdollisuuksia ja tukea yrittäjyyteen. Lisäksi kaikilla vähennyksen kohteena olevilla työntekijöillä on mahdollisuus pysyä Nokian palkkalistoilla kaksi kuukautta, vaikka tehtävät sitä ennen loppuisivatkin.

– Työntekijöidemme uudelleentyöllistymistä ja uusia uramahdollisuuksia tukeva Bridge-ohjelma on käynnissä kaikilla Suomen paikkakunnilla, joilla Nokia toimii. Ensikokemukset esimerkiksi uudelleentyöllistymismahdollisuuksista ovat olleet lupaavia ja uskomme myös, että yrittäjyyttä tukeva ohjelmamme mahdollistaa uusien kasvuyritysten synnyn Suomessa, sanoi Nokian Suomen henkilöstöjohtaja Ville Valtonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.