Ystävänpäivän makuja

Ystävänpäivän juuret ovat vanhassa Roomassa, jossa vietettiin helmikuun puolivälissä hedelmällisyysjuhlaa, lupercaliaa. Helmikuun 14. päivää on aikoinaan vietetty kristillisessä kirkossa Valentinus-nimisen marttyyrin muistopäivänä, johon siirtyivät monet roomalaisen lemmenjuhlan tavat. Ystävänpäivä on tullut Suomeen ennen kaikkea Yhdysvalloista. Päivän viettoon liittyvät muun muassa postikortit ja lahjat ystäville ja rakkauden kohteille. Torstaina kannattaa koota ystävät yhteen ja istahtaa ajan kanssa hyvä ruuan äärelle. Ystävänpäivän juhla-ateria valmistuu kavereiden kanssa kokkaillenkin, mutta sydänystävää voi hemmotella myös tarjoamalla hänelle juhlavan illallisen hänen suosikkiravintolassaan.

Ystävänpäivä menu:

Ystävänpäivä salaatti

erilaisia salaatteja (tammenlehvä, frisee, rucola tms.)
basilikaa
pähkinöitä
carambolaa
kiivihehelmää
säilyke päärynää
vuohenjuustoa (chevre, riblaire)
paahtoleipää
juoksevaa hunajaa
öljyä

Leikkaa vuohenjuustosta n.1,5 cm:n viipaleita ja laita niitä paahtoleipien päälle. Paahda uunissa 200 asteessa tai grillissä 4-6 minuuttia, kunnes juuston pinta on saanut hieman väriä. Kun olet ottanut leivät uunista, valuta päälle hunajaa.

Revi laakeaan astiaan erilaisia salaatteja ja koristele hedelmillä ja pähkinällä. Pirskottele pinnalle hiukan oliiviöljyä. Asettele lämpimät leivät salaatin päälle ja tarjoa ystävällesi hyvän juoman kanssa.
Sydämellistä ystävänpäivää!
Lue myös:
Ystävänpäivä on kaupallistunut juhla
Ystävänpäiväkortilla voi ilahduttaa vastaanottajaa, lähettäjää ja avuntarvitsijaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja