Yrmeän kissan outo käytös paljasti, ettei kaikki ollut omistajalla kunnossa: "Ilman sitä en olisi mennyt pitkään aikaan tutkimuksiin"

3:18

Koirat voivat haistaa syövän, mutta brittinainen väittää myös hänen yrmeän kissansa tehneen saman, kertoo Metro.

Katso yltä video syöpähajukoiriksi kouluttautuvista Kössi- ja Lucy-koirista!

Brittiläinen Angela Tinning ihmetteli, miksi hänen kissansa Missy käyttäytyi hänen läheisyydessään oudosti. Kissa, joka ei viihtynyt paljon sylissä, makoili Angelan rinnalla. Myöhemmin nainen huomasi rinnassaan myös kipua.

Angela meni lääkäriin, jossa rinnasta löydettiin syövän esivaiheen soluja. Pahalaatuiset solut poistettiin leikkauksessa.

Kaksi vuotta myöhemmin Missy alkoi kuitenkin käyttäytyä jälleen oudosti Angelan ympärillä. Lääkärin tutkimuksessa kävi ilmi, että Angelalla, 45, oli rintasyöpä ja hänen rintansa täytyi poistaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se oli outoa käytöstä"

– Olen kuullut, että koirilla on luontainen vaisto [tunnistaa], että heidän omistajansa on kipeä, mutta en ollut koskaan kuullut, että kissoilla olisi, mutta jokin ei vain ollut kunnossa, Angela kertoo.

– Kissani ei ole rakastava ja se on aika ärhäkkä, joten se oli outoa käytöstä. Se makasi rinnallani ja koski samaa kohtaa kuin aiemmin.

Angela ei jättänyt asiaa siihen, vaan hakeutui lääkärin tutkimuksiin ja syöpä huomattiin ajoissa. Ilman Missyä rintasyöpää ei oltaisi välttämättä huomattu kuukausiin, sillä Angelalla ei ollut esiintynyt mitään oireita ennen diagnoosia.

– Siinä ei ollut mitään. Kun Missy hyppäsi rinnalleni, se oli minun merkkini. Jos olisin odottanut, se olisi saattanut muuttua kasvaimeksi, jonka voi tuntea, ja luultavasti se olisi ollut todella, todella laajalla alueella, Angela sanoo.

– En usko, että ilman sitä olisin mennyt pitkään, pitkään aikaan [tutkimuksiin].

Lähteet: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja