Yrittäjien liittokokoukseen osallistuneella todettu koronatartunta – viikonlopun tapahtumaan Jyväskylässä osallistui 150 ihmistä

13:50
THL.n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi tänään tiedotustilaisuudessa tuoreimmat tiedot Suomen koronavirustilanteesta – katso video.

Suomen Yrittäjien liittokokoukseen viime lauantaina Jyväskylässä osallistuneella henkilöllä on todettu koronatartunta tänään tiistaina.

Kyseinen henkilö osallistui Jyväskylän Paviljongissa myös ennen liittokokousta lauantaina järjestettyyn valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jakoon. Hänen oireensa alkoivat sunnuntai-iltana.

– Yksi työntekijämme on saanut positiivisen testituloksen. Hän on lieväoireinen. Sairastunut käytti kokouksessa koko ajan maskia, jos ei ollut ruokailutilanne, Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Suomen Yrittäjät on ollut yhteydessä viranomaisiin ja kokoukseen osallistujia on informoitu tilanteesta.

Koronaan sairastuneen henkilön kanssa läheisesti tekemisissä olleet ihmiset ovat saaneet Yrittäjiltä erillisen yhteydenoton. Kaikki liittokokoukseen osallistuneet henkilöt ovat myös saaneet tiedon asiasta.

–Työntekijämme tapasi pienen joukon osallistujista, Pentikäinen toteaa.

Järjestelyt THL:n ohjeiden mukaan

Pentikäisen mukaan kokouksessa noudatettiin turvaohjeita.

– Kokoustilassa kaikilla yleisössä oli koko ajan maskit pois lukien puhujat, jotka esiintyivät lavalta turvallisen välimatkan päästä, Pentikäinen kertoo.

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa oli noin 150 osallistujaa, osin eri aikaan ja eri paikoissa Paviljongissa. Kokouksessa muun muassa valittiin järjestölle uusi puheenjohtajisto.

– Kokous piti järjestää livenä, koska liittokokouksessa tehtiin äänestäen henkilövalintoja eikä sähköinen äänestäminen ollut mahdollinen. Kokous pidettiin erittäin karsittuna. Muun muassa yrittäjäpäivät peruttiin eikä iltatilaisuuksia ollut, Pentikäinen sanoo.

Liittokokoukseen saapuneille annettiin oma käsidesipullo ja kolme maskia. Monella oli myös oma maski. Lisäksi istumapaikat oli merkitty selkeästi.

Tapahtumaa oli mahdollisuus seurata etänä, ja Yrittäjät suositteli tätä vaihtoehtoa kaikille osallistujille, joiden osallistuminen paikan päällä ei ollut välttämätöntä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja