Yrittäjä – oletko saanut tukea korona-aikana? Kerro meille tarinasi

Kuntosalit voidaan sulkea tartuntatautilain muutoksella – yrittäjä pelkää asiakkaiden menettämistä 3:42
Yrittäjä pelkää, että sulkeminen karkottaa asiakkaat kuntosalilta.

Korona-aika kurittaa yrittäjien taloutta. Ravintolat saavat myydä ruokaa vain mukaan, lisäksi monella alueella yksityiset toimijat on määrätty huomisesta eteenpäin suljettaviksi kahden seuraavan viikon ajaksi. MTV Uutiset kerää nyt yrittäjiltä tarinoita korona-arjen keskeltä – lue ohjeet lopusta ja lähetä meille omasi. 

Erilaisia tukia eri kokoisille yrityksille on ollut haettavana, ja nyt valmisteilla on kustannustuen kolmas kierros. Se on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä ja tulossa haettavaksi huhtikuun lopussa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myös valmistellut tukea yrityksille, joita sulkupäätökset koskevat. Ravintoloiden lisäksi niitä voidaan maksaa esimerkiksi kylpylöille, kuntosaleille, yleisille saunoille ja sisäleikkipuistoille.

Esityksen mukaan työntekijöiden palkkakulut korvattaisiin täysimääräisesti. Korvaus muista kuluista kuten esimerkiksi vuokrista, olisi esityksen mukaan 70 prosenttia. Korvaus perustuisi yrityksen kuluihin vuoden 2021 helmikuulta sekä ilmoitukseen siitä, kuinka suurta osaa liiketoiminnasta sulkeminen koskee. Aiemmin myönnetyt koronatuet ja noutoruuan myynti huomioidaan tuen määrässä.

Nyt haluamme kuulla sinun tarinasi! Yrittäjä: Kerro, miten olet pärjännyt sulkujen keskellä? Minkälaista tukea olet saanut? Oliko tukea helppo vai vaikea hakea tai saitko mahdollisesti hylkypäätöksen – ja millä perusteilla? Lähetä tarinasi osoitteeseen marjaana.wikman@mtv.fi. Saatamme julkaista tarinoita nettisivuillamme lyhennettyinä. Kerrothan viestissäsi tarinan lisäksi ainakin oman ikäsi, yrityksesi iän ja alan, millä yrityksesi toimii.

Lue myös:

    Uusimmat