Etelä-Suomen avi on määräämässä loputkin liikuntatilat suljettaviksi – myös yksityisten urheilutilojen olisi laitettava ovensa kiinni huomisesta alkaen

Kuntosalit voidaan sulkea tartuntatautilain muutoksella – yrittäjä pelkää asiakkaiden menettämistä 3:42
Kuntosalit voidaan sulkea tartuntatautilain muutoksella – yrittäjä pelkää asiakkaiden menettämistä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jolla urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi 1.-14.4.2021 väliseksi ajaksi Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

AVIn tiistaina julkaiseman tiedotteen mukaan määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että julkisten ja yksityisten toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat pitää sulkea.

Ovensa joutuvat sulkemaan esimerkiksi joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Niin ikään tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat sulkevat ovensa.

Myös kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin suljetaan.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, AVI tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat