Ympäristöministeri kaipaa Suomeen ilmastoherätystä

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (Kok.) kaipaa Suomeen laajempaa ilmastoherätystä.


- Suomessa tarvitaan näkyvä ilmastoherätys kaikilla päätöksenteon tasoilla. Kaipaan lisää keskustelua. Lisäksi pitää korostaa cleantech-näkökulmaa. Esimerkiksi kunnat ja valtio voisivat suosia omissa hankinnoissaan puhdasta teknologiaa, linjasi ministeri tänään Liman ilmastokokousta käsittelevässä toimittajatapaamisessa.

Ministerin mielestä ilmastonmuutos on jäänyt viime vuosina talouskriisin varjoon.
- Meidän pitää herätä siihen, että ilmastonmuutos on isompi uhka kuin yksikään talouskriisi. Meidän pitää kuunnella tiedemiesten esittämiä ilmastovaroituksia. Suomen on oltava etujoukoissa vaatimassa, että kahden asteen tavoitteesta pidetään kiinni.

Ympäristö- ja kehitysjärjestöt moittivat eilen Suomea liian passiivisesta ilmastopolitiikasta erityisesti kotimaassa. Ministerinkin mielestä parannettavaa on.


- Meillä pitää olla kunnianhimoiset omat päästövähennystavoitteet. Pitää nähdä myös mahdollisuudet. Ilmastonmuutoksen hillintä ei ole iso kustannus vaan valtava mahdollisuus yrityksille. Suomella on osaamista esimerkiksi energiateknologioissa. Valtavat markkinat avautuvat niille, jotka voivat myydä muille teknologiaa päästövähennyksiin. Sitä kautta saadaan myös työpaikkoja.

YK:n ilmastokokous alkaa ensi maanantaina Perun Limassa.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja