Yllätyskäänne ristiäiskiistassa – Nicolaksen juhlat nähdään sittenkin televisiossa

Ruotsin yleisradio SVT on päättänyt sittenkin näyttää prinssi Nicolaksen ristiäiset kanavallaan.

Asiasta tiedotetaan Ruotsin hovin sivuilla. Käänne on yllättävä, sillä Expressen uutisoi vain viikko sitten, että SVT päätti jättää prinssi Nicolaksen ristiäiset televisioimatta – ja näin pistää poikki 39 vuotta jatkuneen perinteen näyttää kuninkaallisia juhlia. 

Expressen-lehden mukaan SVT on saanut kieltävästä päätöksestään valtavasti kritiikkiä kansalaisilta. Myrskyn kohteeksi joutunut kanava onkin päättänyt pyörtää päätöksensä, ja aikoo näyttää juhlat suorana.

– Olemme kuunnelleet yleisön mielipidettä ja monien toiveita, että ristiäiset nähtäisiin televisiossa. Siksi olemme nyt päättäneet lähettää seremonian suorana Drottningholmin linnan kirkosta. Olemme siitä iloisia, kertoo Clara Mannheimer, SVT:n kulttuuri- ja tapahtumavastaava Expressen-lehdelle.

Nicolaksen kastajaiset järjestetään Tukholman lähellä Drottningholmin linnan kirkossa 11. lokakuuta.

Kuningasparin häistä vuodesta 1976 lähtien kuninkaalliset juhlat televisioinut SVT perusteli viime viikolla radikaalia päätöstään olla näyttämättä seremoniaa lähetysoikeuksian korkealla hinnalla sekä sillä, että kuninkaallisten juhlien lähetyskiintiö on tältä vuodelta jo täynnä.

Kaupallinen kanava TV4 oli kiinnostunut lähettämään ristiäiset suorana, mutta hovi ei puolestaan ollut innoissaan mainoksista seremonian välissä.

Koko kuningasperhe prinsessa Madeleine mukaanlukien olivat SVT:n päätöksestä  erittäin yllättyneitä. 



Lue myös:

    Uusimmat