Yllätyskäänne Milla Arosen murhajutussa: Oikeus päästi kuoleman aiheuttamisen myöntäneen ex-poikaystävän vapaaksi – "Ei edellytyksiä pitää vangittuna"

Varusmies Milla Arosen murhaoikeudenkäynnissä on tapahtunut tänään jutun päätöspäivänä yllätyskäänne. Murhasta syytetty 25-vuotias mies on vapautettu tutkintavankeudesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus teki vangitsemisasiassa päätöksen, kun rikosasian pääkäsittely oli puoliltapäivin saatu päätökseen. Paikalla ei ollut yhtään median edustajaa, joten käräjäoikeus lähetti asiasta tiedotteen.

– Käräjäoikeus katsoi, että asiassa ei ollut enää edellytyksiä pitää vastaajaa vangittuna ja määräsi vastaajan päästettäväksi heti vapaaksi, tiedotteessa mainitaan.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa jutussa torstaina 11.6.2020 kello 14.

Syyttäjä vaatii yhä epäillylle elinkautista rangaistusta murhasta. Toissijainen nimike teolle on törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus.

Asianaja: Nimike huomioiden harvinainen päätös

Puolustusasianajaja Kari Ek kertoo MTV Uutisille, että vapauttaminen tapahtui käräjäoikeuden päätöksellä puolustuksen pyynnön jälkeen.

– Mielestäni ei ole todennäköisiä syitä epäillä häntä henkirikoksesta, joten hänet tulee päästää vapaaksi. Sen jälkeen mentiin odottamaan ja oikeus teki päätöksen.

Oliko päätös yllätys?

– En tuohon haluaisi ottaa kauheasti kantaa. Nimike huomioon ottaen varmaan aika harvinainen. Tässä hommassa ei enää ylläty mistään, Ek sanoo.

Ek muistuttaa, että ainoastaan vangitsemisasia ratkaistiin tänään, jutun tuomio tulee myöhemmin. Mitään uutta ja yllättävää näyttöä ei Ekin mukaan istuntojen aikana tullut esiin.


Lue myös:

    Uusimmat