Yllättävät luonnonlääkkeet – nujerra flunssa ja paranna päänsärky

Mikä syötävä tepsii PMS-oireisiin, entä päänsärkyyn? Seuraavien rohtojen teholle on tieteelliset perusteet – kokeile siis luonnon omia parantajia vaivoihin ennen pilleripurkille suuntaamista.

Vilustumisesta stressiin ja otsan jomotukseen, moneen terveysongelmaan löytyy luonnolliset hoitokonstit. Jos lääkkeitä ei olisi, saattaisimme turvautua seuraaviin kivun- ja oireiden helpottajiin.

Vinkkejä vilustuneelle

Talvinen yskä ja vilustuminen päihitetään yrtin voimalla: ota kourallinen timjamia ja kaada kiehuvaa vettä yrttien päälle. Anna jäähtyä. Kurlaa tällä viilentyneellä timjamiteellä. Tehoaineena kotitekoisessa rohdoksessa toimii timjamin aktiivinen ainesosa tymoli, jolla on voimakkaasti antiseptinen vaikutus.

Jos myös kipeä kurkku vaivaa, turvaudu arnikkiin tai laakerinlehteen. Huuhdo suu muutamalla arnikkitipalla vahvistetulla lämpimällä vedellä. Ole varovainen, ettet niele ainetta! Auringonkukkiin kuuluvalla arnikilla on tulehduksia hoitava vaikutus ja sitä saa pillereinä tai rohdoksena luontaistuoteliikkeistä.

Vaihtoehtoisesti voit kiehauttaa kourallisen laakerinlehtiä ja muussata niistä pehmeän, kostean hauteen. Asettele jäähtynyt lehtihaude kärsivän kurkun ympärille ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Ei tiedetä varmasti, miksi tämä vanha poppaskonsti toimii, mutta laakerinlehdillä on bakteereilta ja tulehduksilta suojaavia ominaisuuksia ja lämmin haude rauhoittaa.

Rentouta lihakset luonnollisesti

Päänsärkyyn auttaa banaani; murskaa kypsän hedelmän kuoret ja sijoita tuotos kivistävään kohtaan korkeintaan vartin ajaksi. Menettelyä tosin voi toistaa halutessaan lukuisia kertoja. Pään kivut johtuvat muutoksista verisuonissa. Banaaneissa on paljon magnesiumia, joka saattaa rentouttaa verisuonia.

Jos kotoasi löytyy banaanien sijaan sipulia, aseta pala raakaa kasvia niskaa viilentämään. Tämä voi vapauttaa niskan rasitusta, joka taas saattaa olla päänsäryn takana.

Kivut voivat johtua myös stressistä. Paineisiin tepsii mausteneilikka. Tee itsellesi ihana kylpy kruunattuna muutamalla neilikkaöljytipalla. Luonnollisella, kipuun tehoavalla vaikutuksella siunattu öljy imeytyy ihoon ja vilkastuttaa verenkiertoa, mikä rentouttaa lihaksia. Yrtin luulisi toimivan, sillä saksalaiset lääkärit ovat jopa keksineet nopeavaikutteisen puudutusaineen, joka perustuu neilikan vaikutukseen.

Makeaa ja kirpeää PMS-vaivoihin

Kuukautisiin liittyvät PMS-oireet helpottuvat useilla eri tavoilla. Sipuli, ja varsinkin raaka sellainen, tasapainottaa kuukautisten hormonaalisia vaikutuksia. Syö kuukautisten alkamisajankohdan lähestyessä päivittäin sipulinpuolikas.

Kirpeän syötävän sisältämä kromi tasaa hormonien heilahtelua. Raa'an sipulin parempi teho perustuu siihen, että valmistettaessa kromin määrä vähenee. Mitä pistävämpi tuoksu ja maku sipulilla on, sitä suurempi sen tarjoama hyöty.

Makeaakaan ei tule vieroksua: lisää tuoretta inkivääriä ja ruskeaa sokeria lämpimään veteen ja juo seosta kahdesti päivässä. Inkivääri on luontainen kivuntappaja ja ruskean sokerin ravintoaineet rauhoittavat hermojärjestelmää, mikä lievittää kipua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja