Mainos

Yllättävä ratkaisu: Sähköpotkulaudat pysyvät katukuvassa myös talvella – tätä se vaatii

1:17
Sähköpotkulaudat rantautuivat Helsingin kaduille – tältä se näytti maaliskuussa!

Mikromobiiliyritys Voi Technology aikoo pitää Voi-potkulautansa toimintakykyisenä myös talven ajan. Kyseessä on sähköpotkulautojen ensimmäinen talvi, mikä vaatii suunnitelmallista valmistautumista.

Mikromobiiliyritys kertoo valmistautuvansa talveen monin eri toimenpitein, jotta yritys pystyy varmistaan turvalliset ajokilometrit myös liukkaassa talvisäässä.

Yritys tuo katukuvaan uuden lautamallin, joka soveltuu paremmin talviolosuhteisiin isompien renkaiden ja kehittyneempien jarrujen ansiosta.

– Olemme sitoutuneet tarjoamaan näitä palveluita ja parantamaan urbaania liikkumista kaupunkien keskustoissa myös talvikuukausien aikana – kuitenkin uhraamatta turvallisuutta tai käyttökokemusta, kertoo Voin markkinointipäällikkö Mathias Soini.

Talvikautena potkulautoja huolletaan ja testataan aktiivisesti. Tarvittaessa ajoalueita rajoitetaan kaupunkien keskustoihin tai alueille, joissa tiet kyetään pitämään sulina katulämmityksellä.

Runsaslumisina aikoina sähköpotkulautoja ei pidetä liikenteessä. 

– Sähköpotkulaudat laitetaan lepotilaan välittömästi, ja ne kerätään mahdollisimman nopeasti kaduilta, tiedotteessa vakuutetaan lumimyräkkien varalta.

Potkulautayritys käy vielä neuvotteluja eri toimijoiden ja viranomaisten kanssa potkulautojen pysäköinnistä talvisesongin aikana. 

Kaikista talvikuukausina tapahtuvista muutoksista, kuten lautojen parkeeramiseen tai sääolosuhteiden vaikutuksista, tiedotetaan käyttäjille mobiilisovelluksen kautta.

Suomessa useita sähköpotkulautamerkkejä

Älypuhelinten sovelluksien kautta vuokrattavat julkiset sähköpotkulaudat ovat ilmestyneet viimeisen kahden vuoden aikana paitsi Helsingin katukuvaan, myös lukemattoman moneen suurkaupunkiin useammalla eri mantereella.

Mikromobiiliyritys Voi Technologyn sähköpotkulaudat ovat käytössä Pohjoismaissa 16 eri kaupungissa. Naapurimaa Ruotsi on testannut potkulautojen toimivuutta talviaikaan, kun talvi oli erityisen kylmä.

– Kokeilimme palveluamme Tukholmassa onnistuneesti jo viime talvena, ja kiitos hyvän valmistautumisen, sähköpotkulaudat olivat poissa käytöstä vain kuutena päivänä. Vaikka lunta satoi ja päivät lyhenivät, pidimme laudat liikkeessä, kertoo Soini.

Helsingin katukuvassa voi bongata muitakin potkulautamerkkejä ruotsalaisen Voin lisäksi: esimerkiksi yhdysvaltalaisen Limen sekä saksalaisen Tierin potkulaudat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja