Mainos

Yllättävä ongelma Thaimaassa: Poliiseista tuli lihavia

Jopa kolmella neljästä Thaimaan 200 000:sta poliisista on edessään terveysongelmia. Viime vuonna tehtyjen lääkärintarkastusten mukaan maan poliisit ovat ylipainoisia ja he kärsivät esimerkiksi korkeasta kolesterolista ja verenpaineesta.

Nyt poliisien ylipainon hillitsemiseen on Thaimaassa keksitty uusi keino. Bangkokissa on järjestetty 12-päiväinen kuntoleiri, jonka tarkoituksena on auttaa poliiseja laihtumaan.

Kuntoleirille on osallistunut 51 miestä ja yhdeksän naista eri puolilta Thaimaata. Eniten kiloja karistanut poliisi saa palkinnoksi 5000 bahtia eli noin 125 euroa.

Leirille osallistuvat poliisit noudattavat kurinalaista ohjelmaa: aamuviiden lenkin jälkeen päiväohjelmaan kuuluu joogaa, tanssitunteja ja muita harjoituksia.

Leirillä puututaan myös ruokailutottumuksiin. Tarjottavat ruoka-annokset ovat pieniä, vähäsuolaisia ja -sokerisia. Lisäksi poliiseille järjestetään luentoja ravitsemuksesta ja terveellisistä elämäntavoista.

Winya Thengnimitr, 57, oli ensin järkyttynyt, kun hänen esimiehensä ehdotti kuntoleirille lähtöä.

– Aluksi ajattelin, ettei ylipaino ole ongelma. Sitten muutin mieleni ulkomaalaisten turistien vuoksi. He haluavat nopeasti apua ja hoputtavat, että "äkkiä, äkkiä". Minun pitäisi pysyä heidän perässään, mutta alan vain huohottaa, Thengnimitr sanoo.

Anusara Chungchangrua, 38-vuotias naispoliisi kertoo ylipainon johtuvan liikunnan puutteesta ja stressaavasta työstä.

– Näiden 12 päivän jälkeen toivon, että osaan soveltaa uutta tietoa, syödä vähemmän ja paremmin, Chungchangrua pohtii.

Lähde: AP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.