Yllättävä käänne - oikeus vapautti jengipomon tutkintavankeudesta Aarnio-vyyhdissä

Helsingin käräjäoikeus päätti päivän Aarnio-käsittelyn päätteeksi yllättäen vapauttaa jengipomo Keijo Vilhusen tutkintavankeudesta. Häntä kuitenkin epäillään edelleen törkeistä huumausainerikoksista.

Asianajaja Markku Fredman vaati päämiehensä vapauttamista sillä perusteella, että hän on ollut vangittuna jo puolitoista vuotta. Vilhunen oli syytteessä myös Trevocissa, mutta kaikki syytteet häntä vastaan siinä hylättiin.

Ennen oikeuden julistamaa päätöstä asianajaja Fredman oli pessimistinen vapauttamisen suhteen.

Syyttäjät vastustivat vapauttamista sillä perusteella, että Vilhunen voisi vapaalla sotkea tutkintaa. Hänet otettiin joulun tienoilla 2013 Hollannissa, joten syyttäjät pitivät pakoakin mahdollisena.

Ei paon vaaraa

Oikeus totesi, että Vilhusta edelleen epäillään todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksista, mutta vangittuna pitämisen jatkaminen olisi puolentoista vuoden jälkeen kohtuutonta.

Oikeus totesi, ettei paon vaaraa ole. Sotkemisvaaran osalta oikeus katsoi matkustuskiellon riittävän.

- Positiivistä oli se, että oikeus otti kohtuullisuuteen kantaa omasta aloitteestaan, asianajaja Fredman sanoi. - Päämies oli kovin tyytyväinen.

Syyttäjä Mikko Männikkö sanoi, että Vilhusta on pidetty kiinni, koska on nähty riskejä. - Oikeus punnitsi ja katsoi, että kohtuusyyt puoltaa vapaaksi päästämistä.

Vantaan vankilassa istunut Vilhunen pääsee juhannuksen viettoon vielä tänään.

Aarnio vangittuna

Aarnio on nyt vyyhden ainoa tutkintavanki. Hän on ollut kiinni marraskuusta 2013.

Syyttäjä Männikön mukaan Vilhusen vapauttamisesta ei voi vetää mitään johtopäätöksiä Aarnion suhteen.

- Näemme sen aivan eri tilanteena. Kyse on korkeasta poliisimiestä, jolla on kyky vaikuttaa tutkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat