Mainos

Ylityökielto vaarantaa kotitalouksien sähkönsaannin: "Asunnot voivat jäähtyä aamuun mennessä"

2:03

Sähköliiton lakko voi vaikuttaa kotitalouksien sähkönsaantiin sähkökatkosten yhteydessä. Huomisaamuna kello kuudelta alkava lakko voi myös pahimmillaan keskeyttää usean tehtaan toiminnan.

Sähköliitto ilmoitti järeistä tukitoimista asettamalla ylityökieltoon satoja yrityksiä muun muassa energi-, ICT-, ja sähköasennusaloilla. Tämä voi koitua kotitalouksien harmiksi.

Paltan työmarkkinajohtajen Tuomas Aarton mukaan sähköasentajat eivät lähde ylityökiellon aikana vikakierrokselle eli korjaamaan vikoja, ennen kuin normaaliaikainen työaika alkaa. 

– Esimerkiksi kotitalouksissa illalla tai yöllä tullut sähkövika saadaan korjattua vasta seuraavana päivänä. Asunnot voi aamuun mennessä jäähtyä tai asunnon internetyhteydet mennä alas ja olla toimimatta.

Aarton mukaan ylityökiellossa olevat henkilöt tekevät sisäasennustöitä ja energia- ja ict-verkoston piirissä sähköverkkojen rakentamista, huoltoa ja kunnossapitoa.

– Ylityökielto tietysti vaarantaa sähköverkkopuolella kantaverkon ja jakeluverkojen ja myös rautateiden sähköverkkojen viankorjauksen. 

Lakkopäätös syntyi, kun sähköliitto ja teknologiateollisuus eivät päässeet eilen sopuun neuvotteluissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.