Ylistetty venäläisvalmentaja on kuollut – syyksi epäillään koronavirusta: "Olen sokissa"

Brasiliassa 20 vuotta asunut maineikas venäläinen miekkailuvalmentaja Gennadi Miakotnih on kuollut 79-vuotiaana. Syyksi epäillään brasilialaislehtien mukaan koronavirusta.

Miakotnih menehtyi keskiviikkona. Kuoleman epäillään muun muassa Globo-lehden mukaan johtuvan koronaviruksesta. Koronavirustestin tulos on tulossa perjantaina.

Miakotnih toimi Brasilian miekkailumaajoukkueen ja Pinheiros-seuran valmentajana. Hän oli Yhdysvaltain Anaheimissa kaksi viikkoa sitten valmistautumassa kilpailuviikonloppuun, joka lopulta peruttiin koronapandemian myötä.

Brasilian miekkailuliitto kuvaa tiedotteessaan Miakotnihin omistaneen elämänsä lajille ja valmentaneen menestyksekkäästi huippu-urheilijoita. Myös viimevuotisten Pan-Amerikan kisojen pronssimitalisti, florettimiekkailija Bia Bulcao ylisti valmentajaansa.

– Olen syvästi suruissani ja sokissa uutisesta. Gennady oli enemmän kuin valmentaja, hän oli lähes perheenjäsen. Hän on ollut kanssani lähes joka hetken ammattilaisurallani ja olen hänelle kiitollisuuden velassa kaikesta kasvustani urheilijana ja ihmisenä, Bulcao kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja