Mainos

Ylilääkäri kosketteli potilaita vastaanotolla, lähestyi somessa ja ehdotteli sopimattomia – Helsingin kaupunki antoi potkut

Länsi-Helsingissä terveysasemalla työskennelleen väliaikaisen ylilääkärin virkasuhde purettiin sopimattoman käytöksen takia.

Ylilääkäristä oli tehty kaksi ilmoitusta, joiden mukaan henkilö oli käyttäytynyt epäasiallisesti vastaanotoilla ja ottanut potilaihin yhteyttä vapaa-ajalla.

Ilmoitusten mukaan yhteydenottoihin liittyi epäasiallista ehdottelua. Toisen ilmoituksen mukaan lähestyminen oli tapahtunut sosiaalisessa mediassa. Vastaanotoilla ylilääkärin kerrotaan kosketelleen sopimattomasti.

Virkasuhteen purkamiseen johtaneita asioita kuvataan Helsingin terveysasemien johtajalääkärin päätöksessä, joka on julkinen asiakirja.

"On pidettävä erityisen tuomittavana"

Päätöksen mukaan toinen ilmoituksista on tehty kuluvan vuoden helmikuussa ja toinen vuoden 2017 syksyllä.

Terveysasemien johtajalääkärin päätöksessä ylilääkärin toimintaa kuvaillaan kovin sanoin.

– Ottaen huomioon Helsingin kaupungin terveysaseman ylilääkärin asema ja vastuut, kyseisten potilaiden haavoittuva asema sekä lääkäri-potilas hoitosuhde ja sen väärinkäyttäminen, ylilääkärin toimintaa on pidettävä erityisen tuomittavana.

Väliaikaisen ylilääkärin määräaikainen virkasuhde päätettiin maaliskuun alussa. Päätöksen mukaan ylilääkäriä kuultiin asiaan liittyen. Päätöksestä ei käy ilmi, mitä kuulemisessa on puhuttu.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja