Yli 90-vuotias mies surmattiin Mänttä-Vilppulassa, epäiltyä esitetään vangittavaksi – tunkeutui aseen kanssa yksin asuvan vanhuksen kotiin

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulan Kolhon kylässä tuli perjantaina iltapäivällä ilmi henkirikos. 1993 syntyneen miehen epäillään riistäneen yli 90-vuotiaan miehen hengen.

Epäiltyä esitetään vangittavaksi huomenna Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Asiaa tutkitaan tappona ja törkeänä kotirauhan rikkomisena. Epäilty on tunkeutunut yksin asuvan vanhuksen kotiin jonkinlaisen aseen kanssa. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen ei toistaiseksi kommentoi rikoksen tekotapaa tai motiivia.

Hän ei myöskään kommentoi, onko epäilty myöntänyt tai kiistänyt teon. Poliisin kanssa epäilty on ollut jonkin verran tekemisissä aiemmin.

– Jotakin vanhoja tapauksia hänellä on, mutta ei kovin mainittavaa rikostaustaa, Kinnunen sanoo.

Tunsivat entuudestaan

Poliisin mukaan miehet olivat ennalta tuttuja keskenään. Virkavalta sai teosta ilmoituksen kello 13.22 perjantaina. 

Iltalehden haastattelemien paikallisten mukaan vanhus viihtyi paljon omissa oloissaan. 

– Hän asui yksin ja käsittääkseni kymmeniä vuosia samassa talossa, mutta häntä on käynyt ainakin hänen sisarensa katsomassa, yksi naapureista kertoo Iltalehdelle.

– Kiinni otettu epäilty on käynyt hänen luonaan monia kertoja ja käsittääkseni vanhus ei pitänyt hänestä.

Vangitsemiskäsittely on huomenna kello 12.30 Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kinnunen ei toistaiseksi kommentoi, vangitaanko epäilty todennäköisin syin epäiltynä vai lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja