Yli 500 maalitonta minuuttia: nyt HJK kävi kasvattamassa saarelaisten kurimusta – pelaajan avopaikka omiaan painajaisille

Yli viisi viikkoa, yli viisi ja puoli ottelua tai lähes 525 minuuttia. On mittari mikä tahansa, IFK Mariehamnin maaliton jakso jalkapalloliigassa alkaa aiheuttaa Ahvenanmaalla painajaisia. Saarelaisia kävi viimeisimpänä löylyttämässä maanantaina Roope Riskin maalilla vierasvoiton 1–0 hakenut Helsingin Jalkapalloklubi.

– Jos jotain positiivista hakee, oli tämä tasonnosto neljän viime pelimme jälkeen ja Suomen kovinta joukkuetta vastaan. Emme säntäilleet puolustuksessa eri suuntiin aiempien pelien tapaan, korosti IFK:n ex-klubilainen Mikko Sumusalo.

Tappiotta sarjakärjessä lisää kaulaa tehneelle HJK:lle voitto oli kuudes peräkkäinen. Pelin 565 katsojaa, mukaan lukien kahdeksan HJK:n kannattajaa, odottivat ensimmäisen maalia kohti suuntautuneen laukauksen näkemistä 53. minuutille asti.

Roope Riski takasi kauden kolmannella maalillaan Klubille täydet pisteet. Tilanne syntyi parissa sekunnissa isäntien hyökkäyskärjestä. Laiskasti palloa vastaanottanut Vahid Hambo menetti pallon HJK:n toppari Miro Tenholle. Tämän pystyavaus läpäisi matalana koko kentän ja vapautti Riskin viimeistelemään.

IFK:n Niilo Mäenpää näkee seuraavat viikot painajaisia avopaikastaan tunnin kohdalla. Tyhjän maalin edessä ollut Mäenpää odotti pallon sopivaa pomppua niin pitkään, että vieraiden Tenho ehti peittämään laukauksen kymmenen metrin takamatkalta.

– Katko tuntu jopa maalisyöttöö paremmalt. Mifki vetäytys tosi alas. Ei meil hirveest paikkoja ollu, mut saatiin tehtyä yks, väänsi 26-vuotias Tenho paljastaen varsinaissuomalaiset juurensa.